Fototriss 155 Manligt

Kör på temat manligt i traditionen.

Puben en typiskt manlig inrättning som med tiden blivit mindre könsbunden. Fotot taget i Fjällbacka.

Snickare ett typiskt manligt yrke som har börjat luckras upp. Denna bild är tagen på vårt tak där Torsten, Andreas och Markus spikade för kung och fosterland.

Hagelstig i Skäfthult, jakt och skytte en typiskt manlig företeelse där vi kvinnor blir fler och fler.

För mera manlighet

Veckans fototriss är en tävling med priser från Coolstuff

 

 

 

Fredagkväll och kinamat.

Trött efter en vecka med jobb och Ullared orkade jag inte laga mat i kväll. Han på andra sidan skrivbordet hade heller ingen lust med det, så det blev kinamat i Lerum i kväll.

Som avslutning drack Stefan en Irish coffee

I morgon fortsätter vi med höstens följetong, nytt tak på huset.

I morgon ska vi sätta vindskivor, läkta klart och förhoppningsvis hinna börja lägga tillbaka teglet. Denna bild är ifrån 8/9 så lite längre har vi hunnit. Nya foton kommer snart på denna sida.

Fototriss 154 ”I köket”

Temat passar mig helt perfekt i dag, är hemma med en seg förkylning och orkar inte så mycket.
I vårt kök bakas det en hel del bröd. Både enklare recept, surdeg, tunnbröd och annat. Därför får bröd bli min triss på ämnet ”I köket”
Första bilden är på ”Köksbibeln” recepten från denna bok har gjort att det serveras nybakat bröd till frukost i vårt kök nästan varje helg och någon gång på jobbet.

Durumbröd bakat efter recept i boken ovan.

Sist en bild på lite bakredskap.

För fler köksbilder, Fototriss

En helg i Fjällbacka med omnejd.

Förra helgen var Fotogruppen Ale i Fjällbacka och där omkring för att fotografera och ha det gott. Vi var sju glada fotoamatörer som träffades i Kungälv på fredag eftermiddag för att proviantera innan färden gick vidare till Åsleröds camping där vi bodde på vandrarhemmet.

På lördag Kom ytterligare tre glada för att följa med till Tjurpannans naturreservat. Vädret var soligt med lite moln och lagom vind, ett bra fotoväder helt enkelt.


På väg tillbaka till vandrarhemmet stannade vi en stund i Grebbestad för att fota och köpa goda päronbiskvier till efterrätt.

På kvällen åt vi gott och hade trevligt. Tack till Mikael och Bengt-Ove för sången.
På söndagen tog vi en promenad i Fjällbacka bland annat genom Kungsklyftan. En tur till Vitlycke och hällristningarna hann vi också med innan vi avslutade med pizza innan hemfärden.
Har suttit och lekt med bilderna i Photoshop Elements innan jag lagt upp dem här. Kul men svårt, övning ger ju färdighet sägs det.

Lights in Alingsås

I går kväll var Fotogruppen Ale i Alingsås och fotade. Efter dagens kraftiga regnande hade vi tur med vädret då det var uppehåll nästan hela kvällen. Vi var väl inte alltid så populära med våra stativ men det får man förstå, alla vill ju se så bra som möjligt. Fördelen var ju att vi var så långsamma så vi terroriserade olika grupper hela tiden.
Efter lite instruktioner i mörkerfoto satte vi igång, det pep lite överallt när vi använde tidsfördröjning för att inte skaka på kameran. Kvällen avslutade på cafe som sig bör i Alingsås.
När fotogruppen samlas är humöret på topp, vi träffas ju för att ha trevligt så klart.De sista bilderna är från en extra ljusinstallation som övriga gruppen missade. Allra sista bilden är tagen av Stefan de övriga av mig.
Ingegerd

Jag har testat en ny produkt från Smartphoto

Jag har testat en ny produkt från Smartphoto, (Smartphoto är det nya namnet på Extra film) Det blev ett fotoställ med 12 bilder. Jag valde att ta en bild från varje månad men det kan man ju göra som man vill. Jag har det stående på mitt skrivbord tillsammans med en bild på min farmor och lite annat pynt. Jag tycker att det blev riktigt fint.

Hos Smartphoto kan du lätt beställa en hel massa fotoprylar, allt ifrån canvastavlor, till fotoböcker, vanliga fotokopior och mycket mer. Det är bara att följa de enkla instruktionerna. Och de är snabba, fick hem mitt ställ på mindre än en vecka.

Stefan på Gotland 2011

Helgen 23-25 september var jag på Gotland och körde MC. Räknade lite på det och kom fram till att det var femte gången jag var där på endurosafari med MCraft
Jag och Peter N flög från Säve på fredag morgon och fick några timmar i Visby innan vi blev hämtade och körda till Gangvidefarm där Berra just nu huserar. Fredag eftermiddag åkte vi en kortare tur. Efter middagen var det garagehäng. Lördagen åkte vi mc mest hela dagen och på kvällen var det middag och Berra berättade och visad bilder från en fyrhjulingsafari han arrangerat till Ryssland för Hondas svenska återförsäljare. På söndagen hade vi sällskap av Pigge Werkelin. Då vårt flyg hem gick redan efter lunch fick vi avbryta tidigare än de övriga deltagarna.

Vi hade en fantastisk tur med vädret sol och skön temperatur hela helgen.

Stefan

Fredagens garagehäng

Berra
Berra och Peter
Fikapaus vid Rammträsk Lojsta.
Parkeringen utanför restaurangen i Djupvik
Utsikt över stora o lilla Karlsö från restaurangen.

Berra lär ut backteknik.