Allt kan man inte styra över

Sitter hos fastern på äldreboendet. Fick ett samtal från sköterskan i går eftermiddag att Märta fått en propp i benet. Idag har dom satt in blodförtunnande och morfin. Eftersom hon är dålig fick jag komma på besök. Morfinet har påverkat henne och hon är trött och osammanhängande i talet. Just nu sover hon gott. Tror i varje fall att hon förstod vem jag var när jag kom. Tänker stanna några timmar. Stickningen är med så jag har något att göra medan hon sover. Vi får se hur det går och hoppas att proppen löses upp av medicinen. Plötsligt kommer livet emellan och man kan inte planera när sådant här händer.

Hennes ålder är väl ingen fördel direkt om en dryg månad ska hon fylla 92.

Tog mig tid att stanna till o fota på vägen hit.

Det härliga snöiga vintervädret är på väg bort. Nu är det plusgrader o regn på ingång.

Vinter

I år blev det äntligen vinter, både kyla och snö.

I helgen som gick var det ett underbart väder.

Idag har vi fått rejält med snö. Passade på att skotta lite snö efter jobbet idag. En fördel med att jobba hemma är ju att stämpla ut och sedan klä på sig och gå ut.

Men nu är vintern snart över för den här gången. Plusgrader och regn på gång.

Tiden går fort.

Redan 6 februari, ljuset har återvänt och det är fortfarande lite ljus kvar när jag slutar jobbet. Nu har vi ju till på det även snö och de sista dagarna sol. Kallt men fint och det blir en promenad nästan varje dag. Nu i kväll är det -16 grader.

Har jobbat hemifrån några dagar den här veckan, så skönt att slippa åka iväg. I går hann jag plocka ur ena frysen innan jag stämplade in, ut med allt i kylan och sedan efter jobbet var isen borta och det var bara att torka ur frysen och plocka in allt igen. Idag blev det frysen i källaren. Så skönt att få det gjort när det är kallt ute.

Förra veckan var det flytt för fastern. En tuff dag både för henne och mig. Var hos henne kl. 09 för att packa och sedan kom Peter o Stefan kl. 11 och körde allt till nya boendet och bar in det där. Efter lunch tog vi en promenad till nya boendet och så var det till att packa upp allt igen. Hon var väldigt orolig och förvirrad. Ville åka hem och hur jag än försökte att förklara att detta nu var hennes nya hem så kunde hon inte acceptera det. Pratade med en personal idag som berättade att det blivit bättre men att hon fortfarande är orolig ibland. Hoppas det snart blir möjligt att hälsa på igen. Hon ska nu ha fått även spruta nr.2 så kanske det släpper snart. Det blev i varje fall fint i hennes nya rum. Jag var hemma igen kl. 19 trött men nöjd.

De senaste helgerna har det vart is på sjön och barn o barnbarn har roat sig med skridskor och lite annat.

Lite bilder från våra promenader.

Vi har även hunnit med att fika på altanen i solskenet.

Avslutar med ett kollage från januari.