Barnbarn ?

Haft en heldag med barnbarnen idag. Startade redan 06.20 med att lösa av föräldrarna. Barnen sov till strax före 09 och farmor slumrade på soffan. Utanför stod en älg o åt.

Sedan packade vi ihop och åkte hem till oss och åt frukost. Lite lek o fika innan vi åkte till Nolhaga i Alingsås för lekparken och kolla på djuren.

Sedan handla mat o köpa med pizza hem.

Som avslutning blev det bad i poolen.

I kväll var det ett fint ljus men orkade inte ut med kameran så det fick bli ett par bilder från sovrummet.

Trädgårdsfix

Mycket på jobbet, förkylning o massa knott har gjort att trädgården har fått stå tillbaka. Har nu haft några härliga dagar i trädgården så nöjd med resultatet. Odlingslådorna är rensade, använt skyffeljärn på grusytan, planterat några krukor och Stefan har fått igång robotklipparen.

I morgon ska jag roa mig med barnbarnen. Tänker mig en utflykt till Alingsås o Nolhaga.

3 års kalas

I söndagsdags var det tre års kalas och för Albin. Tänk vad tiden går. På frågan vad han önskade sig var svaret ”jag behöver Lego” så det fick det bli och så tröjan med traktorerna som jag stickat.

Som vanligt fixade vi tårta, jag och Pelle o Albin.

När tårtan var klar plockade vi de första mogna jordgubbarna o vattnade i växthuset innan jag körde hem barnen.

Midsommar o semester

Efter de sista veckornas jobbstress i kombination med förkylning har jag nu semester i två veckor. Så himla trött och till på det ont i halsen o öronen igen. Kroppen säger ifrån men nu ska det bli vila ett par veckor.

Midsommarafton blev det promenad o plocka midsommarblommor.

Sedan blev det sill och potatis med Stefans faster och kväll med god mat hos grannarna.

Idag har vi fixat i trädgården, så mycket som halkat efter på grund av förkylning o mycket på jobbet.

I morgon är det treårskalas på programmet.

Vart tog våren vägen?

Mitten av juni och sommaren är här. Den här veckan har det inte vart sommarvärme men får väl räknas som en vanlig svensk sommar?

Veckan började med en stressig måndag där jag trots att jag hade en hel del kvar att göra på jobbet hastade iväg till artrosskola. När jag med andan i halsen kom dit fick jag veta att den var inställd på grund av sjukdom. Oj de hade visst inte fått tag på mig, hade inga missade samtal eller sms så blev lite sur. De andra var visst kontaktade då det bara var jag som kom dit. ?Blev många känslor som kom upp men jag lyckades behärska mig och ta ett djupt andetag. Om jag inte hade bestämt med en kompis i Lilla Edet att vi skulle ses efteråt hade jag nog åkt tillbaka till jobbet.

På onsdag började jag bli förkyld men har trots allt klarat av att jobba. Det är mycket nu så här i sluttampen av sommarrekryteringen. Vissa dagar är det två steg fram och tre tillbaka. En dag i veckan tappade vi tre tänkta vikarier till personlig assistans, det kändes tungt men dagen efter lyckades vi ersätta två av dessa. Vi har en del kvar men är på god väg.

Med vikt väktarna går det i varje fall bra, har minskat sammanlagt 16,6 kg och har nått min egen satta målvikt. Nu ska jag försöka lära mig att äta så jag stannar på denna vikt.

Ute växer det så det knakar och så här i början av sommaren är det så vackert.

Lite bilder från favorit fotostället.

Och så lite trädgårdsbilder.

I morgon blir det trädgårdsfix. Knotten är riktigt besvärlig även dagtid så det får nog bli allergitabletter för att kunna vara ute. Kanske blir det äntligen installation av robotgräsklipparen.