Ännu ett decennium till ända.

Det har hänt mycket de senaste 10 åren och då tänker jag på mitt eget liv. Allt som hänt i världen både positivt o negativt lämnar jag till andra att sammanfatta.

Det är många i vår närhet som har dött under dessa år. Min pappa, Stefan.s båda föräldrar och nu senast S faster och så en del andra släktingar o vänner. Det har ju även tillkommit en del i släkten, våra två barnbarn och 6 sysslingar till dem.

Jag har hunnit med två omorganisationer vad det gäller jobb var av den ena inte är klar ännu. Sedan har jag frivilligt bytt jobb från undersköterska till arbetsledare i bemanningsenheten. Vad det blir av mig i denna omorganisationen finns hittills skrivet i stjärnorna. Men till slut hoppas jag att även det blir bra och jag får ett jobb där jag kommer att trivas de ca. 6 år jag har kvar till pension.

Under dessa 10 år har vi utökat vårt ägande med 2 hus som vi hyr ut. Vi har köpt husbil och bytt den en gång och nu funderar vi på om vi ska sälja den???? Ännu inget beslut taget.

För miljöns skull kör jag numera laddhybrid bil och vi har installerat solceller. Försöker tänka förnuftigt vid alla inköp men där finns mycket kvar att göra. Senaste året har jag köpt en del nya kläder delvis på grund av viktnedgång på ca. 18 kg. Där bör det tänkas till i framtiden. Tänker mer på hur vi reser och försöker minska flygande, 2019 inget flyg men börjar 2020 med flygsemester. Svårt det där vad man vill och vad man bör.

Hälso mässigt klarar vi oss rätt så bra. Ok en del värk men det hör väl till åldern. Slutade med gluten för ca 6 år sedan och mår mycket bättre utan. Artrosen i knäna är inte ok men bra mycket bättre efter viktnedgången. Inte så mycket att klaga på där heller.

Livet rullar på och är i stort sett rätt gott ändå.

På plussidan, en underbar familj, fina vänner, ok ekonomi, god hälsa och ett gott liv.

Nu ser vi fram emot nya utmaningar o händelser som kommer att forma vårt kommande liv.

Så här på årets sista dag visade sig solen och vi passade på att ta en härlig långpromenad med lånehunden. Gärdsjön runt.

Nu blir det till att göra sig i ordning för en kväll med goda vänner. Läste idag att man ska hoppa in i det nya året vid 12 slaget. Får se om det blir ett litet skutt?

Gott Nytt År önskar vi er alla så ses vi nästa år.

Idag är det en annandag.

Ja nu är julfirandet över för den här gången. Julafton med frukost med barn och barnbarn.Lite mys innan de åkte iväg till Mölndal och svärdotterns familj. På eftermiddagen passade tomten på att snygga till sig hos oss innan han gick vidare.I år fixade vi en otraditionell julmiddag med plankstek. Riktigt gott var det.Igår var det stora julfirandet med Stefans familj här i lokalen ovanpå snickeriet. 22 vuxna o 8 barn. Livligt, mysigt, gott och trevligt. 3 rätters middag, quiz och lite julklappar.Idag har vi städat upp det sista och för mig är det soffhäng medan Stefan är ute o grejar med senaste lastbilen som är hemma på julledigt.Skinka nummer 2 är precis klar i ugnen så nu blir det middag.

Dan före dopparedan

I helgen har vi firat jul med barn, barnbarn och mina syskon. En mysig kväll hos Markus o Camilla. Det var meningen att Ingrid, Stefans faster skulle vart med men döden kom emellan. Tror att hon ändå hann glädja sig över planeringen och att hon är nöjd där i sin himmel.

Skördade grönkålen och gjort långkål för första men inte sista gången

Söndag, promenad med Pelle o Albin

Idag har jag vart hos min faster en stund. Plockat fram kläder till julafton och lämnat julklapp. I morgon får hon besök av mina syskon.På hemvägen handlade jag det sista inför julfirandet. Sedan har det vart bröd o kakbak.Mys vid tv.n i kväll och nu blir det jul spa.Mina gamla julkort är framplockade, så fina.

Julledigt

Ledig i 12 dagar, så skönt o så behövt efter det senaste halvårets situation på jobbet. Nu ska jag bara njuta o vila.

Ledigheten kunde inte börjat bättre, lånade finaste killarna. Först klippning.

Och sedan Alingsås för att handla julklappar och äta på McDonalds. Pelles önskemål för på Max får man bara böcker ? När vi kom fram hade båda somnat men det gick bra att väcka dem.

Camilla kom till McDonalds och tog med dem hem så jag kunde ta en sväng och handla julklapp till fastern.

Ja det blev lite spontan köp också. Nya skor för halva priset o en skjortklänning. Helnöjd men kanske lite onödigt.

I kväll är Stefan på julbord med kompisar och jag o Peter tog en härlig kvällspromenad med Amigo, hunden som bor här en månad när hans familj är på semester.

trodde det skulle bli en sen kväll när jag skulle hämta Stefan men inte, beror det på åldern? Hämtning redan 21.30

Tredje advent

Dagen blev inte som vi tänkt. Innan vi hann lämna sängen i morse ringde telefonen, Stefans faster hade hastigt dött på morgonen. Inte helt oväntat men ändå, 90 år och några turer till sjukhuset o korttidsplats i väntan på plats på äldreboende. Klar i knoppen till slutet. Det blev en tur till Älvängen för att ta ett sista farväl.

Flaggan på halvstång utanför hennes hus.

I veckan har jag hunnit med både att baka o komma till botten av strykberget. Kan inte förklara varför jag låter det bli ett berg varje gång innan jag tar tag i det. Det blir ju inte roligare av att det är mängder. Men nu är det klart för den här gången.

Helgen började med traditionen ”glögg i krysset” En mysig tradition där vi bjuder in grannarna på glögg o varm choklad utomhus.

Blir lite kallt men så mysigt. Efteråt samlas vi som arrangerar för lite julmat o prat.

På lördag stickade jag klart mina vantar som sedan tovades i tvättmaskinen. Helt otroligt vilken skillnad före o efter.

Riktigt nöjd med resultatet och varma känns dom.

Vi har även hunnit mysa med barnbarnen och beställa resa till Gran Canaria. I januari bär det av en vecka med två av grannarna.

I veckan blir det begravningsplanering o jobb innan en välbehövlig julledighet.

Andra advent

Det har vart lite mycket i veckan. Måndag pyssel o prat i Guntorp, trådslöjd med jultema. En trevlig kväll men tröttheten gjorde sig påmind så det blev inte mycket pyssel för min del. Den här gången räckte det att fixa fika o förbereda för pysslet.

Lite spännande med frost o en bil där låsen frös. Inte så att jag inte kom in i bilen men dörrarna gick inte att stänga. Från Nödinge till Guntorp hade jag lyckats öppna båda framdörrarna, löste det med hjälp av säkerhetsbältet och när jag kom fram hade de tinat. På hemvägen var det bara förardörren som inte gick att stänga. Men Peters bil går annars riktigt bra. Nu är min bil klar på verkstan men kvar i Ängelholm, hoppas den kommer hem i veckan. Vi behöver den då Stefans bil gått sönder i veckan och han behöver låna Peters bil. Ja ja bilar är bra i alla fall så länge de rullar.

Båda fastrarna har fått besök i veckan. Min egen faster mår inte bra psykiskt och det tar på krafterna att se henne må så dåligt, värst är det ju givetvis för henne. Stefans faster däremot har hämtat sig bra och är på gott humör. Hon har beviljats plats på äldreboende och nu är det bara o vänta o se när o var det blir.

I helgen har vi vart hemma o grejat. Lördag var det fantastiskt väder och jag o Pelle var en sväng i skogen o hämtade mossa o kottar.

Så mysigt att få sällskap. En sexåring har många kloka tankar o funderingar. Sedan följde både han o Albin med hem till oss en stund. Det har vart mycke pyssel med pepparkakor, kristyr o karameller det sista.

Äntligen fått manglat kökshanddukar o linnedukar, känns alltid skönt när det är gjort. Även tagit ett tag med stryktvätten som gärna blir liggande i stora berg. Planen är att ta lite varje kväll den kommande veckan.

Lördag kväll badade vi spabad och lyssnade på hyllningskonsert till Aviciis minne. En fantastiskt fin kväll under stjärnorna.

Två jobbveckor kvar sedan blir det en välbehövlig julledighet i 12 dagar.