Blommor

Ett inlägg med bilder på mina blommor.

Först ut mina frösådda rondellpetunior och törnrosaskjortel. Tänk vad några små frön kan ge.

Sedan mina måsteblommor varje år. Rosenskära som precis börjat blomma.

En av de senaste årens favorit, ringblommor.

Rosenrabatten med helt magisk blomning.

Årets första Afrikas blå lilja

Övervintrad purjolök i blom

Sist några dahlior

Älskade trädgård som ger så mycket glädje och ro.

Semester

Äntligen stämplat ut för semester. Förra fredagen var jag så trött, frågade mig själv vad det var för idiot som kom på att jag skulle ha så sen semester? Givetvis är idioten jag själv 😊 men nu känns det toppen 4 veckor ledigt ligger framför mig.

Sista jobbveckan har ändå gått förvånansvärt fort och lätt. Tisdag kväll, stickcafe i Nolhaga, gott väder och trevligt sällskap.

Onsdag blev det härlig semesterkänsla. En kväll med barn o barnbarn vid sjön. Pizza på stranden och flera bad. Kvällen avslutades med två lyckliga barn som paddlade kajak för första gången. Så duktiga båda två. Batteriet på min telefon var nästan slut så blev inte så många bilder.

Torsdagkväll, grannar på besök, bad och prat tills klockan var över 23.00. Så härlig kväll.

Stämplade ut lite tidigare idag. En lugn eftermiddag på altanen med nya stickningen, en kofta till Camilla. Ska bli 40 års present men kommer att ha svårt att spara den, hon fyller inte förrän i mars. Men ännu är den långt ifrån färdig.

I kväll blev det pizza och goda vänner på altanen. Lånat Markus och Camillas vedeldade pizzaugn. Nu är semesterkänslan här på riktigt.

I morgon blir det sovmorgon och sedan trädgårdsfix. Har några projekt planerade för semestern. En ny rabatt och gjuta en betongkruka på fot men inte i morgon, då blir det rensa och kanske en tur med trimmern. Natti natti.

Småland över helgen

Stefan skulle till Mariannelund och titta på en panna så det blev en tur med husbilen. Åkte fredag eftermiddag. När vi åkte var jag så trött att jag funderade på att stanna hemma. Piggnade till under resan med hjälp av lite godis o glass😊

På väg till S syster ringde pannförsäljaren och vid 21 på fredagskvällen blev det inköp. Ska hämtas om ett par månader. Sedan vidare till Gullringen o Lisbeth o Jörgen.

Lördag sovmorgon och sedan först en promenad i omgivningen. Sedan en sen lunch och en fin tur i småländska landskapet.

Den berömda Rumskullaeken

Efter den här helgen känner jag mig utvilad och redo för en sista jobbvecka innan semestern börjar.

Nöjd med dagen

Började i går efter jobbet med lite trädgårdsfix. Trimmade och rensade men sedan var orken borta. Har vart en tuff vecka på jobbet. Planeringen för sommarförskolan har tagit ovanligt lång tid. Sent anmälda barn och vårdnadshavare som inte svarat på mail förrän i sista minuten. Vi ska ta upp problemet med cheferna efter sommaren, inte en sådanhär planering igen. Men hoppas nu att allt ska fungera på måndag.

Lite gäster på hembakad pizza på kvällen och sedan en stund vid tv.n. Sov länge i morse men har ändå hunnit med en hel del. Rensat med skyffeljärn och kratta vid odlingslådorna, flyttat runt krukor och vattnat.

Vi har även sågat ner spireahäcken, brukar göra så ca vart sjundeår. En del jobb men nu är det gjort. Gott att det finns maskiner.

Känns i kroppen drygt 13 000 steg bara i trädgården idag.

Nu ligger vi i soffan på altanen. Synd bara att det blåser men filt o tröja så känns det ändå skönt.

Blev en drink

Rosenrabatten vid flaggstången har nästan blivit för tät men har ingen annan stans att flytta rosorna så det får vara så. Kommer nog bli fantastiskt om någon vecka när fler har slagit ut.

Två veckor till sedan fyra veckor semester. Första veckorna hemma och sedan någon vecka med husbilen, planen är Norge men vi får se vad det blir.