Släktingar på längden och tvären

Om man börjar med att bjuda två personer och så bjuder man in två till och så kommer det en fråga om de första kan ta med en person till och så bjuder man in den personens pappa så kan man ju ta med en släkting till och så bjuder man in en bror. Det blev grillat med tillbehör. Sedan får en av de bjudna besök av tre släktingar till så då kan de ju lika gärna vara med och fika eller hur? Sedan kommer ena sonen med sambo förbi. Med så många släktingar på en gång så blir det riktigt trevligt. Tack alla gäster för en trevlig dag. Om man räknar ihop det hela så blir det med oss 15 personer, så det kan bli.
Fika, mat poolbad och mycket prat och skratt. Den här dagen har vi umgåtts med en del av Stefans släkt. I söndags hade vi mina kusiner här så det har vart mycket gäster de senaste dagarna.
Nu ska vi försöka oss på några dagars arbete. Stefan på Markus o Camillas tomt och jag ska till Andreas och måla är det tänkt. Semester är en salig blandning av nöje, avkoppling och arbete.

Passar på att skicka med en länk så ni kan lyssna på en av S kusiners dotterdotter, fantastiskt duktig. Hon sjöng även på invigningen av Gothia cup i år.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=F0Lo9cQfI9Y]

Clematis

Semestern rullar på, vi har vart sociala och träffat en hel massa trevliga släktingar och vänner och i morgon blir det mer av det. Det är skönt att vara ledig.
Lite foto har jag också hunnit med. Den här Clematisen blommar just nu vid vår trappa.
IMG_8135

IMG_8137

IMG_8140

IMG_8143

Rosor och lavendel

Men mest lavendel. Pysslade runt lite igår, bland annat fick S faster nya köksgardiner och så band jag upp hennes rosor lite grand. Som dom har blommat i år.IMG_8052
Fram på kvällen var jag nere i hennes rabatt och tjuvade lite lavendel, min egen har helt dött ut. Passade på att baka lite lavendelskorpor.IMG_8049

IMG_8059

IMG_8081

IMG_8082

IMG_8086
Den här blommar i en av sommarkrukorna, jag har ingen aning om vad den heter men fin är den tycker jag.

IMG_8092
Den här fina lilla pelargonian fick jag av svägerskan i tisdags.

IMG_8061

Första semesterdagen

Kroppen tycker inte riktigt om värmen men med några sköna bad så har dagen ändå fungerat bra. Förresten kan man ju undra vad den här kroppen gillar egentligen för i vintras när det var kallt var den ju helt hopplös.
Det mest nyttiga jag gjort idag är väl storkok på rabarberchutney och lite tvättpyssel. Men det är ju semester och då behöver man ju inte vara nyttig hela tiden.
I kväll var jag en tur till A i Ölanda och passade på att fota lite i Kilanda och lite hos A.
I morgon blir det Kinna med syster o svägerska. Jag ska baka bröd och fixa mackor till utflykten så nu får det snart bli sängen om jag ska orka upp.
IMG_8031

IMG_8033

IMG_8044

Poolparty i Burhult

I torsdags kväll efter att ha kollat vädersajterna bestämde vi oss för poolparty lördag kväll. Stefan skapade en sluten grupp för oss som bor i Burhult på facebook och så var inbjudan iväg.
På lördag var vädret alldeles perfekt och tempen i poolen likaså, dryga 30°. Arton bybor kom elva badade. Lite enkel korvmeny och sedan kaffe och kakor som gästerna själva hade med sig.
Att det kom så många en lördagkväll med kort varsel är ju fantastiskt. Vi har verkligen trevliga grannar.
IMG_7689

IMG_7695

IMG_7696

IMG_7699

Nu blommar det

I dag har jag vart och hälsat på en före detta arbetskamrat, den bästa. Saknar henne på jobbet men vi kan ju ses ändå som tur är. Vi hade något visst när vi jobbade tillsammans, behövde inte prata så mycket det bara flöt på.
Sedan blev det en tur till Backaplan för att köpa lite till poolen men det jag skulle ha var slut. På hemvägen var jag i Partille för att förhoppningsvis äntligen få nytt UV lysrör till poolen. Men det var fel den här gången också. Tänk att det ska vara så svårt två gånger har det vart fel anslutning och när det nu var rätt var röret 20 cm för kort.
Vart ute och pysslat i växthuset i kväll. Det krävs en hel del vatten och pyssel nu. Hade med mig kameran o makroobjektivet så här får ni se en del av det som blommar just nu.
PelargonerIMG_7796

IMG_7837

IMG_7803
Chokladblomma

IMG_7806
De frösådda vildpelargonerna börjar blomma nu. De är så söta men tråkigt nog får de nog gå till komposten eller ges bort till någon annan. Jag kan inte greja med dem utan att få klåda, allergi eller överkänslig 🙁
IMG_7822
Att löken blommar kanske inte är så bra men blommorna är fina.

IMG_7826
Jätteprästkrage.

IMG_7846
Sedan blev det bad 32,6° vi är lite bortskämda med badtemperaturen.

En underbar helg i Dalsland

Senaste helgen var vi i Dalsland närmare bestämt vid Laxsjön. En kompis har en släktstuga alldeles vid sjön. Vi hade inte tänkt att åka bort i helgen men kunde inte motstå tillfället.
Med båten på släp gav vi oss av på fredag eftermiddag.
När vi kom fram hade vännerna fixat med grillning. Gott var det, till och med så att värdinnan slickade talriken. IMG_7529

IMG_7507

IMG_7513

På lördagen åt vi frukost i lugn och ro för att sedan åka till Bengtsfors och sjösätta i Lelången. Vädret var helt fantastiskt sol och nästan vindstilla.IMG_7546

IMG_7556

IMG_7576
I Gustavsfors blev det lunch och så kollade vi in slussen. Lite olika typer av farkoster samsades i slussen

IMG_7587

IMG_7611

IMG_7614

Söndag morgon, soligt väder och dopp i Laxsjön innan vi åkte hem.IMG_7531

IMG_7538
Sist två bilder från Laxarby kyrka och kyrkstallar
IMG_7636

IMG_7638

En solig tisdag

Av solen ser jag inte mycket på jobbet just nu. Jag är ”Karin” i tre veckor, Karin är vår koordinator och hon har semester. På måndag kommer hon tillbaka ska bli skönt, kanske inte bara det att slippa kontorsjobbet utan mer att det bara är en vecka kvar till min semester. Kontoret är ett rum mitt på avdelningen helt utan fönster och möjligheter att titta ut.
Hade tänkt att fixa till lite bilder från helgen i Dalsland i kväll men det blev växthuspyssel i stället. Det växer så det knakar och vattning behövs varje kväll och kanske lite där emellan också.
Nu ska vi ta det sedvanliga kvällsdoppet och sedan hopp i säng. Det är ju inte bara det att jag inte ser ut på dagarna jag börjar kl 07.00 fem dagar i veckan också. Inte riktigt van vid det men lediga kvällar är ju väldigt trevligt också.
Ska försöka fixa lite bilder o blogginlägg i morgon istället.
Plask på er alla nu går jag och badar.