Valås Fototriss 186 ”Stenigt”

I dag väljer jag att kopiera ett av mina gamla blogginlägg (den har aldrig vart med på fototriss)
Gjorde inlägget i vintras, hade funderat på det ett tag och pratat med pappa om det. Så blev pappa svårt sjuk och vi visste inte om han skulle klara sig. Hade med datorn till sjukhuset och visade honom det. Pappa klarade upp den krisen och några till innan han slutligen inte orkade mer. Så denna triss är för min pappa som nu mer bara finns i våra hjärtan och minnen.

Detta monument byggdes i mitten av trettiotalet av ungdomar i bygden och står fortfarande kvar. Enligt uppgifter från min pappa så var det handlarns pojk Arne och Arturs dräng Allan min morbror Adrian en grannpojk Harry och eventuellt några till som byggde det. Det var lite av ett hemligt projekt.
Trots att jag är uppväxt alldeles i närheten har jag aldrig tidigare vart på Valås. Första besöket var nu i höstas då LRF.s promenadgrupp gick dit och sedan var jag där i mellandagarna med kameran.

Min pappa stående på Valås, troligen någon gång på 40 talet.

Valås 111227


För fler steniga trissar besök ”fototriss”

Värt ett besök.

Ett lite allmänt förslag, skogen, och då menar jag ingen speciell utan vilken som helst och vilken årstid som helst.
Tycker själv bäst om att gå i skogen på vintern eller den tidiga våren då det inte är så mycket insekter. Har lite fästingskräck då dessa små kryp verkar gilla mig lite extra.
En bild från Verle gammelskog

Bilder från skogarna runt Burhult.


För fler platser Värda ett besök