Fredagskänsla

Tänk att det är mest fredag och måndag hela tiden. Livet rusar på i hög fart.

Har stresshuvudvärk på grund av jobbet mest varje dag. Vet inte hur länge det håller att må så här. Förra fredagen fick jag lätt panik och grät i min ensamhet här hemma. Det finns många fördelar med hemjobb men även en del negativt. Jag hoppas att vi får fortsätta att jobba hemifrån när det fungerar men kan jobba på plats när det känns bäst. Har så fina arbetskamrater, men vi känner alla av stressen.

En stor fördel med att arbeta hemifrån är att direkt efter att ha stämplat ut ta på skorna och promenera bort stress och spänningar. I höst har det blivit många turer i skogen och mycket svamp i frysen. Som tur är följer Stefan gärna med på dessa utflykter. Idag blev det öarna i Ängsmossen.

Härliga höstfärger nu. Äntligen köpt nya stövlar så det fungerar att klafsa runt i mossen. Hittade första blomkålssvampen någonsin. Har inte smakat ännu men ska visst vara en delikatess.

Den innehöll några mysiga insekter som tog sig ut när svampen hamnade i kallt vatten och lite vinäger.

Idag har yngsta sonen klarat körkort för tungt släp. Grattis Andreas. Bara Markus kvar som inte har BE hoppas även han tar tag i det.

I helgen blir det Kajskjul8 Claes Malmberg o Stefan Livh. Ska bli kul hoppas jag. Önskar mig en kväll full av skratt.

Köpt några betongpumpor att pynta trappen med.

Avslutar med en solnedgång från vår altan. Tröttnar aldrig på utsikten över Burhults sjön.

Skördetid potatis

Idag har vi tagit upp årets potatis. Rekordstora, hoppas de går att sälja men bakpotatis i affären brukar ju komma från England och vara rätt dyra så varför inte.

Ont i kroppen är resultatet av dagen men det går väl över. Massage i morgon passar ju bra. Har inte hunnit med den numera vanliga söndagsångesten heller. Känner mig annars rätt trött, stressad och uppgiven. Men jag tar en dag/vecka i taget.

Svamp

Ja nu finns det verkligen massa svamp i skogen. Igår skulle vi bara ta en promenad på vägen men hamnade i skogen. Slutade med att vi tog loss huvan på min jacka och fyllde den med svamp. Just där vi gick i går går vi ofta men inte utanför stigen. Så helt nya svampmarker för oss.

Idag var planen att leta svamp. Tog med varsin korg att plocka i. Vi gick båda hem med fyllda korgar. Tänk så mycket roligare det är att plocka än att rensa. Slutade i varje fall med svampmacka till kvällsmat och 12 påsar i frysen. Så gott att komma ut i skogen både för kropp och själ efter en dag vid datorn.

Imorgon blir det ingen svamp promenad utan vägning på viktväktarna. Håll tummarna för att det är minus på vågen.

Igår var jag äntligen klar med Peters tröja. Nästan 6 månader har det tagit och oket har jag delvis stickat 4 gånger då jag fått ta upp och ändra för att få den att passa. Kanske var så att jag inte förstod det norska mönstret 😊

Nästa projekt är redan inköpt. Tröja till Stefan. Även det ett mönster på norska😳 Men först ett sopmonster till Albin.

Skördetid

Började dagen med en liten loppisrunda i Alingsås. Först Vinden och sedan Vimpelns parkeringshus. På Vinden hittade jag några gamla böcker. Svenskt husmodetslexikon så kul att läsa och bläddra i 85 kr för 5 böcker, ett fynd enligt mig. På Vimpeln blev det 2 pussel alltid bra att ha lite att pyssla med i vinter.

Tänkte ta en tur till Jordnära och använda presentkortet som jag fick förra året när jag fyllde år men upptäckte att det hade gått ut för 2 veckor sedan. Gjorde i alla fall ett försök men nej då de var inte villiga att lösa in det så där förlorade jag 300 kr. Presentkort måste vara butikernas bästa affär, undrar hur många som missar att lösa in sina. Jag blev i alla fall så sur att jag bara gick därifrån utan att köpa något. Och nej det handlar inte om något system som inte kan lösa in kort som gått ut då de är handskrivna, hoppades på lite flexibilitet.

Sedan blev det skördedag i trädgården. Lök, blåbär, äpplen, tomater, fläderbär och till sist en bukett med blommor.

I år är första året vi kunnat skörda äpplen då de tidigare år har vart fulla med rönnbärsmal. Kanske också sista gången då trädet är skadat av sork i våras. Hoppas att mitt räddnings försök lyckas. Blir spännande att se till våren om det överlever. Lagt torken full med äppelringar vill ju gärna ta hand om så mycket som möjligt.

Förra veckan satte jag plommon och äppellikör. Peter har gjort äppelmust på äpplen från Ingrids träd. En del jobb men gott blev det.

Förhoppningsvis blir jag klar med Peters tröja i veckan. Bild kommer när den är klar. Har hållit på att sticka på den sedan i mars så nu är jag sugen på att börja med något nytt. Har löpt upp oket tre gånger innan jag var nöjd. Har redan köpt garn till nästa projekt, en tröja till Stefan. Hoppas den går fortare så den blir klar till jul.

Förra veckan fyllde Pelle 8 år. Blev en ny virkad figur från tvspelet Little big planet.

Dalsland, Värmland

Passade på att ta ett par dagar ledigt så nu är vi ute med husbilen igen.

Började igår med att åka till Bäckefors och Stefans kusin. Åkte en tur till Strömstad och norska gränsen med dem.

Idag tog vi husbilarna till Värmskog och käkade härliga räkmackor. Sedan bar det av till Ivanssons Bilkyrkogård i Båstnäs. Hur många gamla bilvrak som helst utställda i skogen för att sakta rosta bort. Tragiskt, miljöförstörelse, nostalgi, historia? Kan inte bestämma mig men kul att titta på och mycket igenkännande av olika bilar man växt upp med.

Sedan blev det Årjäng och båtklubbens ställplats för natten. Ett besök på restaurang blev det också. Nu natti natti.

Viktväkta igen.

Vägde in mig på nytt i förra veckan. Kläderna började kännas obekväma så nu är det dax att ta tag i vikten igen. Som bäst hade jag gått ner ca. 18 kg men nu var 8 av dessa tillbaka. Inte konstigt med tanke på allt gott jag stoppat i munnen både som tröst och belöning men också för att det bara är gott. Gillar ju att baka så det är ju lite tråkigt att sluta med men finns det något gott hemma har jag svårt att stå emot.

Andra vägningen idag minus 2kg sedan förra veckan. Känns bra nu är det ”bara” att hålla i och inte falla tillbaka i gamla hjulspår. När jag gått ner 4,5 kg och nått mitt första delmål ska jag belöna mig själv med något fint men tills dess är det köpstopp.

Nya gurkplantorna i Harvyn växer och har nu nått taket. Räknade till 25 små gurkor som är på gång.

Viktväkta igen.

Vägde in mig på nytt i förra veckan. Kläderna började kännas obekväma så nu är det dax att ta tag i vikten igen. Som bäst hade jag gått ner ca. 18 kg men nu var 8 av dessa tillbaka. Inte konstigt med tanke på allt gott jag stoppat i munnen både som tröst och belöning men också för att det bara är gott. Gillar ju att baka så det är ju lite tråkigt att sluta med men finns det något gott hemma har jag svårt att stå emot.

Andra vägningen idag minus 2kg sedan förra veckan. Känns bra nu är det ”bara” att hålla i och inte falla tillbaka i gamla hjulspår. När jag gått ner 4,5 kg och nått mitt första delmål ska jag belöna mig själv med något fint men tills dess är det köpstopp.

Nya gurkplantorna i Harvyn växer och har nu nått taket. Räknade till 25 små gurkor som är på gång.

Fortsättning på sensommarhelgen.

Idag har jag inte lämnat trädgården mer än att gå över vägen till uthuset och hämta trimmern. Trots det har jag drygt 7000 steg på aktivitetsarmbandet.

Tvättat 4 maskiner tvätt som torkat fint ute i solen. Bäst att passa på man vet ju inte hur hösten blir. Så mycket tråkigare att hänga i källaren. Borde stryka o mangla men snar regnar det igen och då passar det bättre.

Glömt att skriva om tisdagens ihållande regn, drygt 100 mm. på ett dygn. Forsade och rann överallt men nu har det mesta som vanligt igen.

Idag har vi vart ute hela dagen fixat med poolen och fyllt spabadet. För barnbarnens skull får poolen vara igång lite till.

Trimmat, brännt ogräs, vattnat och klippt bort vissna blommor. Hade gärna fortsatt även i morgon men då är det jobb igen. Kontoret kl. 06.00 så dax att sova nu. Natti natti.

Sensommarhelg

Vilken början på helgen. Pizza och minigolf hos vänner. Inte alla som har både riktig pizzaugn och minigolfbanor hemma. Fixade glutenfri deg redan kvällen innan den fick jäsa i kylen. Blev över förväntan. Har 3 bitar kvar i frysen ska bli spännande att se hur det fungerar.

Börjat viktväkta igen så pizza var ju inte helt perfekt men med 0 points både till frukost och lunch blev det rätt okej ändå.

Började dagen med att hämta äpplen hos Andreas och plocka Solrosor i Starrkärr. Betalning för Solrosorna går till barncancerfonden. Hade ingen sax med så nöjde mig med 3 blommor idag. Nu ligger saxen i bilen så det blir fler gånger. Snart blommar även de i Kilanda.

Lite trädgårdbilder.

I eftermiddag blev det ett par timmar i svampskogen.

Svampmacka till kvällsmat.

Skördat en del av min kvadratmeter lin idag. Blev en krans och bukett.

Semestern över för denna gång

Åkte hem redan på fredag eftermiddag. Tråkigt väder och som vanligt när vi vänt hemåt så blir det hem även om vi pratar om att ta det lugnt och stanna om vi ser något intressant. Men fika på Nordpolen i Vara blev det i varje fall.

Man kan ju undra hur Varaborna reagerade när deras resecentrum fick detta utseende. Men smak är ju olika.

När vi kom hem hade möbelsnickarsonen börjat montera in garderoberna i hallen. Som vi väntat på dem. Så fredag kväll ägnade vi åt att byta ut golvplattor som blivit skadade.

Lördag kväll var det byfest. Härligt att kunna ses igen, hoppas bara att pandemin håller sig lugn så vi kan fortsätta att umgås.

Igår skördade jag en del grönsaker och blommor. Äpplena är inte riktigt mogna ännu men var bara tvungen att testa när vi äntligen har äpplen utan mask. Hoppas det inte är sista året för trädet som hade besök av sork i våras.

Planterade nytt på trappan. Blev riktigt fint om jag får säga det själv.

Måste ju även visa min fina äggkorg, köpt på Falkängen Hällekis.