Första advent

Och lagom till den kom snön så nu känns det lite juligare.

Min skada som jag skrev om sist var enligt fysioterapeuten troligen inget brutet utan ligamenten mellan revbenen som skadats. Det slutade med att jag hade så ont att det blev några dagars sjukskrivning. Fortfarande lite ont men mycket bättre

Albins mössa blev klar i god tid och överlämnades igår. Passade perfekt och han var så fin i den. Idag kom ett meddelande från Markus att Albin ville ha en boll i den så idag har jag fixat en tofs som ligger och väntar på honom.

I veckan var det pyssel o prat i Guntorp och vi gjorde adventsgrupper. Riktigt nöjd med min och det tror jag även de andra var med sina.

Sedan har jag börjat med en stjärna gjord i bakplåtspapper. Lite pilligt men det går framåt ett lager i taget. På bilden är det 3 men är nu uppe i 5 av 7 lager. Om jag gör alla så kommer den att bli ca. 60cm i diameter.

I fredags hade vi några grannar här för att planera för Glögg i krysset som är en tradition vi haft några år. Mysigt att planera och ännu bättre att genomföra.

Annars har helgen vart städ o tvätt. Passade på att slänga ut mattorna i snön för lite uppfräschning. Köksmattan hamnade i tvättmaskinen efter att jag öppnat en flaska äppelmust som jäst. Blev en rejäl fontän som sprutade ner en del av köket och även en vägg i vardagsrummet.

Länge sedan sist

Har inte haft ork och lust med bloggen på ett tag. Jobbstress som stundtals känns som övermäktig. Kör en dag i taget och hittills har det gått trots att jag tänkt fokusera på att klara måndag så får vi se och sedan går det dag efter dag och plötsligt är det fredag igen. Vi har haft möte med både chef och facket och det är en omorganisation på gång så nu hoppas vi på bättring framöver.

I torsdags ramlade jag och slog i bröstet mot en bänk på ena förskolan. Som vanligt när man ramlar så är ju första tanken oj så pinsamt😳 Pedagogen som såg det undrade hur det gick och just då kändes det ok så svarade så klart att ingen fara😊men sedan kom smärtan. Troligen bara muskeln som fått sig en törn men ont gör det. Ska till fysioterapeuten i morgon så får vi se vad han säger.

Håller på att sticka en tomtemössa till Albin samtidigt som jag stickat på Stefans tröja. Just nu är det mössan som är prioriterad, ska vara klar till första advent är tanken. Tunnt garn och stickor nr. 2 men nu har jag börjat maska av så varven blir kortare o kortare så det ska nog gå bra. Albin ringde i morse och ville att farmor skulle sticka en kamera, vet inte riktigt vad han förväntar sig men hittade ett mönster på Järbo. Fanns mer avancerade men hoppas den här duger😄

Vart ute i trädgården en stund, pillat ner 150 lökar i flaggstångrabatten och fyllt på jord så nu har jag rejält ont i bröstet. Men är man en idiot får man lida för det.

Om en stund ska vi till Markus familj på farsdagsfika.