Vintertid

Plötsligt vart det nästan mörkt när man kommer hem😪 Idag hann jag i varje fall ut en liten tur. Målet blev badplatsen vid Gärdsjön.

I morgon är jag ledig inför jobbhelg. Handla, skogspromenad, lite trädgård o baka ska jag försöka hinna med. Får se vad det blir.

Idag kom det nya Corona restriktioner och en än gång blev resan till Ullared med bästa gänget inställd. Hoppas vi kan ses snart ändå. Så gott för själen att ha dessa underbara vänner. Tror jag står fast vid min semesterdag på tisdag ändå. Rätt trött o sliten och med ständig huvudvärk behöver jag lite vila.

Avslutar med bilder från förra helgens pyssel och barnbarnsmys.

Krånglande blogg och lite annat.

Har en massa problem att ladda upp bilder och inlägg från telefonen där jag oftast brukar blogga. Har fungerat så bra då jag mestadels fotograferar med mobilen för tillfället. Nu gör jag ett försök med ett textinlägg från datorn för att se om det fungerar bättre.

Tänk vad helgerna går fort, hoppas nästa då jag jobbar också känns kort. Har just nu lite problem med motivationen vad det gäller jobb. Kanske inte så konstigt då jag inte vet vad som händer efter 31/12 när mitt nuvarande vik går ut. Är ju sedan många år anställd i kommunen men efter bemanningsenheten där jag jobbade lades ner har jag bar haft vikariat hittills. Jag är ju inte orolig att bli arbetslös men det är jobbigt att inte veta vad som händer.

I veckan skickade jag in en jobbansökan får se hur det går med det. Först var det tufft att inte veta vad som skulle hända med bemanningsenheten sedan kom nedläggningsbeskedet och då blev det oro för vad som skulle hända med oss som jobbade där, sedan fick jag vikariatet där jag är nu och det är ju alltid lite extra med allt nytt och nu står jag eventuellt inför ett nytt vägskäl. Just nu är det lite deppigt.

Och som inte det räcker så har fastern på äldreboendet blivit sämre, inte kroppsligt men hon är orolig och förvirrad. Känns inte som hon får den vård hon behöver där hon är nu. Ska försöka få tag på sjuksköterskan som har hand om henne för att diskutera lite av varje. Sedan lir det nog ett samtal till chefen för boendet då det finns en hel del som inte fungerar som det bör.

Igår var barnbarnen här några timmar alltid skönt med något som distraherar jobbiga tankar. Sedan blev det middag med dem och deras föräldrar. Närodlat så mycket som möjligt. Älgrostbiff med svampsås från skogen, potatis från egna odlingen i Ölanda, morötter från trädgården, äppelmust från musteri i Gurentorp. Till efterrätt äppelkaka med äpplen från Ölanda och ägg från hönorna hos barnbarnen. Så mycket mer närodlat är svårt att uppnå. Gott blev det också om jag får säga det själv 🙂

I dag hade jag planerat att städa men blev mest en tycka synd om mig själv och så lite tröstätande dag. Har i varje fall stickat lite och sytt gardiner till fönstret i trappan. Givetvis lyckades jag få gardinen ojämn så fick sprätta och sy om. Vissa dagar ska man inte ta sig för någonting 🙂

Vi har ställt om klockan i natt så nu blir det lite av sovmorgon. Bör gå och lägga mig i tid då jag kollat på sovstatistiken från aktivitetsklockan de senaste veckorna ligger runt 6 timmar per natt och det är lite för dåligt.

Mera svamp

Lite segt att börja kl. 06.30 men så skönt att sluta kl. 15.00 Idag blev det en go tur i skogen men sedan blev det inte så mycket mer gjort. Rensat svamp o stickat en stund framför tv.n.

Avslutar med dagens solnedgång

Bullensdag

Ja så fick det bli här hos oss. Upptäckte när degen skulle bakas ut att kanelen var slut. Men det blev gott ändå, smör, mandelmassa o vanilj är inte illa det heller.

Tänk vad helgerna går fort, vips så är det söndag kväll och en ny arbetsvecka väntar.

Helgen har vart en lagom blandning av trädgårdsjobbat, vila och nöje. Lika roligt som det är att starta upp trädgården på våren är det skönt att avsluta odlandet på hösten. En del har växt bra och annat dåligt. Skördade löken idag, det blev i varje fall en del.

Igår var vi hos ett par grannar. Fick spakväll med middag i födelsedagspresent. Ansiktsmassage o akupunktur och bad i vedeldad tunna. God mat, dryck och trevligt sällskap, en lyckad kväll helt enkelt.

I kväll var det en magisk solnedgång över sjön. Inte illa att ha en sådan utsikt från altanen?

Höstens sista blombukett?

Skönt att ta en sväng i trädgården efter veckans jobb. Resultatet en stor härlig färgglad bukett♥️ Får passa på att fylla den stora Alvar Alto vasen när det finns blommor att plocka. Vet inte vad som hänt men nu fungerar det att ta in blommor utan att jag mår dåligt. Känns som kroppen är mer i balans sedan jag slutade med gluten.

Varva administration o vård jobb, känns bra hittills. Köpt nya jobbskor i veckan, viktigt att ha bra skor när man står o går mycket. Hade sådan tur att det fanns ett par kvar på rean i min storlek, 699 kr istället för 1099kr, ibland har man tur?

I morgon blir det trädgårdsröj och på kvällen ska vi till några grannar på mat, spa och ansiktsmassage. En födelsedagspresent. Söndag ska det vara regn o blåst så då kanske det blir bak av kanelbullar. 4 oktober, kanelbullens dag.

Dahlia, Kärleksört, Zinnia, Rosenskära, Ringblomma och en liten rosa blomma jag inte kan namnet på.

Som avslutning en bild från i morse kl. 06.00