Mitt 2020 del. 2

Hade sen semester så hela juli var det jobb men fina kvällar att njuta av.

Äntligen fick vi köpt flaggstång. Något jag velat ha länge men inte prioriterat.

En helg med husbilen till Halland o Skåne

Sedan äntligen semester. Mestadels hemma men även en tur till Smögen, Dalsland och Värmland och båttur på Mjörn.

Fixade en rabatt för rosor runt flaggstången. Fick lite hjälp av familjen men det mesta fixade jag själv. Så nöjd o stolt över resultatet.

Fyllt 60 år och blev firad av älskade familjen. Hotell övernattning med mannen och överaskningsmiddag med barn o barnbarn.

Fixade även ett mindre firande för familj o vänner.

Många turer i skogen resulterade i svamp o lingon i frysen.

Vi har även odlat potatis tillsammans med mina syskon.

En mild höst gjorde att sista blommorna från trädgården plockades in 19 november.

Har haft ett flitigt handarbetsår.

Avslutar med lite tankar om året som gått.

Ibland kanske vi alla behöver stanna upp och fundera på hur vi lever. Man kan inte alltid tänka på det som är bäst för just mig, just nu. Det är lätt att tänka alla andra men inte jag. Vad kan jag göra för att påverka förloppet? Att försöka stanna upp och njuta av stunden och göra så gott man kan för att det ska bli så bra som möjligt.

Med önskan om ett Gott nytt 2021 avslutar jag detta år på bloggen. Ses igen nästa år.

Mitt 2020 del.1

Mitt försök att summera året som gått och allt positivt som ändå hänt trots pandemi och osäkerhet på jobbet.

Januari Började året med resa till Gran Canaria. Sol, värme, avkoppling, god mat.

Avtackade bästa chefen jag någonsin haft. Sorgligt men så mycket positivt att tänka tillbaka på.

Fin begravning av Stefans faster. Så saknad♥️

Februari. Ännu en resa, denna gång till Åre med goda vänner. En vecka i snön. God mat, trevligt sällskap o avkoppling.

I mars slog pandemin till och det blev besöksförbud på våra äldreboende. Hemskt att säga men just då var det nog tur, jag var milimeter från att gå in i väggen så just då kändes det skönt att ha en förväntan mindre att tänka på. Att det har vart en fruktansvärd tid för många inte minst för vår faster som har tappat mycket på den tid vi inte fick hälsa på och nu är det så igen. Hann precis dit för att pynta inför julen innan Göteborg stängde sina boende för besök igen. Så nu är vi tillbaka igen med att lämna lite smått o gott som personalen får lämna till henne.

I april fick jag ett vikariat på äldreboende och kunde lämna bemanningsenheten som omorganiserades. Blev schemaläggning inför sommaren en tuff men rolig tid. Nu är vikariatet slut och jag drar vidare på nya äventyr.

Mitt i pandemin kan jag ändå känna att jag fått ett lugn. Mer tid hemma och inte så mycket aktiviteter efter jobbet o på helgerna.

Fixat i trädgården. Bland annat lite stenkanter och en massa odlande.

I juni testades jag positivt för covid-19. Hade sådan tur att inte bli direkt sjuk och Stefans test var negativt så verkar inte ha vart så smittsam. Det blev ett par veckor i hemmakarantän och lite trädgårdstid.

Börjar bli långt inlägg så väljer att dela året i två summeringar.

Jul 2020

Ja det blev jul trots allt. Juldagen då vi normala år träffar Stefans syskon med familjer blev i år en lugn dag hemma med promenad o fika med Markus familj. Annandagen o söndag skulle jag jobbat men fick inte svar på senaste covid testet så det fick ställas in. Sista helgen i vården som jag sett fram emot men ingen idé att vara besviken viktigast nu är att inte riskera att smitta någon. Så det blev promenad o stickning i stället.

I dag testade jag på vinterbad i Hultasjön 4 grader i vattnet o 2 på land. Snö i luften o lite blåsigt. Peter o Cissi som är vana badade medan jag nöjde mig med ett dopp vid stegen. Sedan vet jag inte vad som hände men fick blodtrycksfall som tur var på land. Efter en stunds vila var det okej igen. Funderar på om jag ska testa igen för att se om det upprepas men då får jag tydligen hålla mig på insidan av bryggan eller ha flytväst säger Peter.

Sedan blev det pussel o lite stickning.

I kväll kom så äntligen svaret på covid testen, negativt så nu blir det jobb i morgon. 3 dagar kvar på Garverivägen innan jag drar vidare på nya äventyr.

Julvantarna blev klara på juldagen så nu är jag på gång med en jumper, bild på den kommer när jag kommit lite längre.

Jul jul strålande jul…

Vilken dag det blev. Fint väder, mysigt firande, glada barnbarn.

Först alternativt julfirande vid Peters grillplats tillsammans med barn, barnbarn, svärdotter och mina syskon. Började med glögg och sedan älgkebab i hembakade pitabröd. Avslutade med cheesecake i små glasburkar.

Lite kallt men annars fint väder. Sedan hem och fixa lite och kväll hos M o C. God mat, tomte, julklappar till barnen, legobygge och montering av trampbil, sparkcykel och skottkärra.

I morgon blir det sovmorgon o promenad. Natti natti

Uppesittarkväll

Kvällen innan julafton, i år blev det bigolottos uppesittarkväll. Igen tradition hos oss men någon gång kan man ju gå utanför boxen.

Något som däremot inte kan ändras är middagen med nygrilljerad skinka, potatismos, rödkål som avnjuts dan före dopparedan. En tradition som Stefan har med från sin faster och som nu är lika viktig för mig, nu med tillägg av apotekets julsenap. Idag var Andreas o Peter med.

Passade på att ta en promenad då solen visade sig.

Bästa dagen för solcellerna i december. På grund av klantighet från solcellsfirman gick vi miste om solcellsbidrag på över 60 000 kr. Surt att anlita en firma för att det ska bli rätt och så blir det fel i alla fall. Om någon vill veta vilken firma man inte ska anlita får ni gärna höra av er.

Stickar just nu vantar efter Järbos mönster på julvante. Första klar och andra på god väg.

I morgon blir det alternativt julfirande utomhus med otraditionell julmat. Berättar mer om det nästa gång.

God Jul och Gott Nytt År

Semester

Har ledigt o semester fram till annandagen då det blir helgjobb på avdelningen. Sedan 3 dagar på kontoret innan jag drar vidare på nya äventyr. Känns så skönt att äntligen ha fått en ny tjänst.

I fredags hade Stefan barnbarnen o de var kvar när jag kom hem. Underbara goa ungarna, bästa terapin.

I går blev det glögg 2 gånger först ute hos några grannar o sedan på vår veranda med andra grannar. Verandan har blivit riktigt mysig om jag får säga det själv. Infravärmen vi satt upp gör det riktigt skönt i varje fall om det inte blåser.

Äntligen fick vi vart på kyrkogården o lagt granris. Till gravsmyckningen blev det bara kransar o sedan har det blivit bortglömt men nu är det gjort.

Idag har jag bakat bröd, både glutenfritt o vanligt.

I kväll har jag vart och handlat julmaten. Rekommendationen är att om möjligt handla ensam men det verkar folk ha svårt för. Känns som vissa har svårt att ta in att det hänger på oss alla om vi ska stoppa smittspridningen. Själv har jag börjat använda visir när jag handlar, känns bättre än munskydd.

I morgon ska jag på magnetkamera, har aldrig gjort det innan men det ska nog gå bra. Lite otrevligt med trånga utrymmen men det brukar fungera med avslappning o tänka på något trevligt.

Jobb på G

Idag har jag träffat HR o chefer. Erbjuden nytt jobb ska skriva på i nästa vecka, börjar efter nyår. Berättar mer när allt är klart.

Något som däremot är klart är koftan till svärdottern. Ja i varje fall nästan, ska klippa upp den framtill, fästa trådar sätta i knappar o blocka.

Nöjd med resultatet bara hoppas att den passar.

Efter dagens möte har jag vart med och rensat vägen från grenar efter kantklippningen. Härligt att få vara ute några timmar trots tråkigt väder.

8 arbetsdagar kvar på nuvarande jobb, hade hoppats på kompledigt i morgon men just nu är jag visst helt oumbärlig hoppas de inte saknar mig för mycket när jag slutat😀 Visst kommer jag att sakna en del både arbetskamrater, boende och vissa delar av jobbet medan annat känns så skönt att slippa. Ska nog börja plocka hem mina saker från kontoret redan i morgon och hoppas att få vara mestadels i vården resten av tiden.

Sitter o tittar på Jul med Ernst, ändå lite trevligt 🤗 och lite julstämning.

Börjat få till lite stämning här hemma.

Tredje advent och Lucia

och jobbhelg. Har bytt tur idag så det blev sovmorgon. Jobbigast med huvudvärken på morgonen så kvällen känns bättre.

Stefan är ute och jagar och snart ska jag gå upp, tända ljus o ha mysfrukost med mig själv. Sedan ska jag ut o hämta granris till kyrkogården. Fuskade till gravsmyckningen med bara kransar och sedan har det blivit lite avglömt.

I veckan har jag vart förkyld igen och hemma från jobbet. Testad för corona o negativ så i fredags blev det, tandläkaren, vårdcentralen, optikern och besök hos fastern på äldreboendet. Man ska ju helst undvika att besöka de äldre men med ett färskt provresultat kändes det ändå rätt tryggt. Plockade fram hennes julpynt och umgicks en stund.

Har bakat o pysslat en del i veckan som gått så nu är det brödbaket kvar annars är det mesta fixat.

Tog mig även friheten att montera barnbarnens pepparkakshus.

Jodå det har även tak men missade att ta en bild när det var klart.

På tisdag är det möte med HR få se vad de har att komma med. Om drygt 2 veckor är mitt vikariat slut så nu brinner det i knutarna. Kanske inte så konstigt att jag har huvudvärk mest varje dag.

En vecka jobb sedan semester en vecka o sedan 5 arbetsdagar kvar. Känns vemodigt men ändå skönt att kunna stänga den dörren och förhoppningsvis öppna nästa.

Fixat några fönsterstjärnor av fasterns virkade dukar. Så nöjd med resultatet. Stärkta med potatismjöl, billigt o lätt. 1 msk potatismjöl, 1 tsk salt, 1dl kallt vatten rörs ihop, slå över 4dl hett vatten o vispa ihop. Lägg i dukarna en stund och ta sedan upp dem och lägg över plastklädda tallrikar att torka. Limmade ihop med limpistol och pillade in en lite ljusslinga.

Snart är svärdotterns kofta färdig. Visar bild i nästa inlägg. Sedan blir det ett par vantar, mönster årets julvante från Järbo garn. Första delen av mönstret kom idag men det får vänta tills koftan är klar.

Ingen fortsättning

Ännu vet jag inget, blev det något jobb av intervjun? händer det något annat? Har inte hört något från HR sedan mötet. Några veckor kvar tills det enligt mötet ska finnas ett svar på vad jag ska jobba med efter ny år. Men annars är det bra.

Pysslar inför julen och vi har fixat mysigt på verandan med infravärme o pynt för att kunna fika med vänner coronasäkert.

Annars känner jag mig mest väldigt trött. I fredags blev det sängen redan kl. 20.00, egentligen emot mina principer som är att inte lägga mig före kl. 21.00.

Stickar på med svärdotterns kofta, kan säkert bli klar till jul.

I helgen var det lite pyssel med barnbarnen o deras pappa. Pepparkakshus på gång.