Ljus i Alingsås

Förra helgen blev det en tur till Alingsås och titta på ljuset. Väldigt fint och i år var det en lagom runda. Vi hade otur med vädret, hade vart fint hela dagen men på kvällen regnade det.

Förra veckan var årets älgjakt över, två kalvar o ett vuxet djur var årets tilldelning. I onsdags var det styckning och nu ligger köttet i frysen. Idag är det grisjakt i skogarna runt omkring.

Under veckan har slutrapporten om Bemanningsenhetens nedläggning kommit. Ingen rolig läsning. Känner inte att jag vill vara kvar i kommunen så nu ska här sökas jobb. I helgen ska jag slipa på cv o personligt brev.

Vädret i veckan har vart kallt men vackert

På jobbet har vi några fantastiska pysslare. Se och inspireras.

Mycket gott att äta, så det har inte vart viktväktar diet i veckan. Nu är det ett år sedan jag började viktväkta och resultatet är – 18.8kg. planen är 1.2 kg till och sedan hålla den vikten. Så nöjd o stolt över mig själv.

I går kväll körde vi AW i snickeriet. 18 grannar samlades kring plockmat o prat.

Idag blir det kyrkogården om en stund.

Luffarslöjd

Då var den äntligen klar, min andra korg i luffarslöjd. Så nöjd med mitt nybörjar försök?

Gick på kurs hos LuffarSuz i Dannike för några veckor sedan. Så himla kul att få lära sig av den bästa ? Gillar verkligen hennes stil.

Nu gäller det att ta sig tid att fortsätta med nya försök innan jag glömt det jag lärt mig.

Ska försöka hinna med en tur till Falkängen Hällekis på julmarknad som är 9-17 november. Där finns bland mycket annat LuffarSuz med sina fina saker.

Hösttrött

Tre arbetsdagar förra veckan men ändå så trött. Mycket både privat o på jobbet. Vad känner jag egentligen. Har på något vis trott att jag tar det som det blir. Men upptäcker mer och mer hur trött o disträ jag är. Det blir väl inte bättre av att det är mycket med fastrarna också. Min egen faster är vi ju bara jag o mina syskon som besöker medan S faster har många som bryr sig. Har bestämt att jag inte orkar mer än ett besök hos dem var i veckan. Även om jag vill mer så måste jag begränsa om jag ska orka. Tur jag har en underbar familj.

I helgen har jag storstädat sovrummet och lego rummet.

Testade att lägga på fasterns virkade överkast, kändes så bra. I legorummet hänger gardiner som jag sytt av ett gammalt fint överlakan.

I natt har vi haft finaste killarna här. Pelle sov med mig i sovrummet. Tänk att en så liten kropp kan ta sådan plats ?

Till slut låg även jag på tvären? På morgonen smet Albin ifrån farfar och gick ner själv o lekte tills vi andra gick upp. Sötaste gullungen

Idag har vi vart i Partille o beställt ny diskmaskin. Den gamla är 10 år och gör inte sitt jobb tillfredsställande längre. I eftermiddag tog vi en promenad till en granne o fikade.

I morgon ska vi hämta ut våra nya pass och sedan beställa en vinterresa till värmen.

Ullared med bästa gänget

Har just kommit hem från Ullared. Höst o vår är vi ett gäng föredetta arbetskamrater som åker till Ullared med övernattning. Känns alltid lika gott att träffas. Skratt o allvar i härlig blandning. Just den här gången har det vart extra värdefullt att träffa dem, när livet är lite turbulent behövs vattenhålen extra mycket.

Vi är i sluttampen med min fasters lägenhet. Nu återstår bara besiktning och att lämna över nycklarna.

Stefans faster ligger på Kungälvs sjukhus så är det inte den ena så är det den andra.

Just nu sitter jag på Café i Älvängen och väntar på att klockan ska bli 11.30 då jag ska klippa mig.

Nästa inlägg hoppas jag ha bilder på min korg i luffarslöjd. Sakta men säkert börjar den bli klar.

Fixardagar

Ledig fredag och fullt upp. Började med att fixa iväg barnbarnen till skola o förskola. Löste av deras mamma kl 06 och fick väcka sötaste killarna, hann till och med läsa ett kapitel i boken om Sommarskuggan. När barnen var lämnade åkte vi raka vägen till Backa o fasterns lägenhet. Lastade de möbler som vi ska behålla. Fåtölj till brorsan, skåp, bord, stolar till Markus familj, och ett skåp som vi ska ha och lite annat. Sedan hem äta lunch och iväg till Alingsås och beställa nya pass. På väg hem hämtade vi Albin på förskolan. Stefan åkte till Kållered och hämtade nyaste lastbilen som han, Andreas o Linus har grejat med hela dagen idag. Fredagen avslutades med lite mat tillsammans med Camilla o barnen.

Lördag upp i tid för att åka till fasterns lägenhet igen. Den här gången tillsammans med mina syskon. Ett sista ryck där vi bland annat tömt källarförrådet. Nu ska vi lämna över till en städfirma och sedan 25 oktober tillträder de nya ägarna. Ska bli så skönt att lämna över.

Nedan Pussasjön i morse.

Sedan blev det lunch innan trädgårdsfix. Hann rensa, plantera, bära in växter och börja tömma krukor.

Vilken dag det blev, sol o vindstilla och så mycket som blivit gjort. Nöjd med dagen?

I morgon blir det kurs i luffarslöjd i Dannike.