Januaripromenader

Vilken månad vi har haft, alla sorters vinterväder.

Januari i promenadbilder.

Sitter en stund på äldreboendet hos faster Märta. Idag är en dålig dag. Vet inte ens om hon vet att jag är här. Kanske hemskt att känna så men jag hoppas att hon snart får somna in. Livet ska trots allt vara värdigt och värt att leva.

Snart så händer det

Japp, en dag kvar som administratör sedan blir det bara bemanning för min del. Hoppas det blir så bra som jag tror för som det vart nu hade jag inte klarat länge till. Får räkna med att det blir en del stöttning till de som tar över mina områden men de är inte mitt ansvar längre. Kommer att sakna kontakten med pedagogerna men så mycket annat som överväger.

Förra inlägget skrev jag om min höft som värkt ett tag. Först Ipren 5 dagar och sedan mobilisering hos naprapaten så nu läns det okej igen. Så skönt att det var så enkelt att åtgärda.

Stefans tröja är färdig och nästa projekt, mössa till Peter är påbörjat. På bilden är den inte monterad o blockad men det är den nu.

Just nu är det varann dags väder. Vissa dagar sol och sedan regn och blåst igen. Här om dagen hann vi med en tur till skogen innan solen gick ner. Så skönt för kropp och själ. Finns inget så rogivande som en tur i naturen.

Viktväktandet går bra drygt 2 kg på två veckor. Känns faktiskt redan lite på byxorna. Men i kväll har jag fuskat.

Planen var att fira en granne som fyllt 70 år men det blev inställt då hennes sambo testat positivt för Covid. Får hoppas att han klarar sig med lindriga symptom då han hunnit få 3 vaccin sprutor.

Vi skulle tillsammans med ett annat par bjuda dem på middag. Maten inköpt och tillagningen påbörjad. Så det blev en familjemiddag istället. Älgrostbiff o potatisgratäng och sedan gino med glass. Det blev ju inte som planerat men så bra ändå.

Just nu är det storm och vi får hoppas det inte är något som blåser bort eller går sönder. Blåst särskilt på natten är nog det värsta väder jag vet.

Nu är det dax att sova.

2022 v2

En vecka med upp och nedgångar. Måndag halv planeringsdag och lite annat. Avslutade dagen med att ta min tredje covidspruta och tisdagen mådde jag inget vidare så det blev sjukskrivning och vila. Inte lika intensiva biverkningar som efter spruta 2 och på onsdag kändes det lite bättre.

Tur var ju det då jag skulle på begravning för äldsta kusinen som dog innan jul. En fin stund i kyrkan och en trevlig minnesstund efteråt.

På eftermiddagen var jag på vårdcentralen för min onda höft/rygg/ben ja lite svårt att lokalisera. Sjukgymnasten tror på en inflammerad höft så en Iprenkur. Ska till naprapaten på tisdag så hoppas att hon kan hjälpa mig.

Torsdag var jag tillbaka på viktväktarna. Inte så illa som befarat men ett par kilo upp sedan förra vägningen som tydligen var i slutet av september. Har haft ett otroligt sockersug framförallt kring jul. Började med att ta bort kakor o godis från i måndags och i morgon ska jag ta nästa steg och registrera vad jag äter och hålla mig inom ramen. Vill ju inte behöva lägga pengar på nya kläder så nu gäller det. Beach 2022 hägrar 😄 Sedan vet jag ju av erfarenhet att artros knät mår bra mycket bättre om jag väger mindre.

I veckan har det mesta av julen åkt ner i källaren och våren börjat flytta in. Sått en ny omgång i Harvyn och planterat om lite krukväxter. Men än har mina amaryllisar inte blommat klart så lite jul är det kvar.

Två veckor kvar tills omorganisationen på jobbet drar igång. Från 1 februari jobbar jag enbart med bemanning men först 2 veckor där jag ska lämna över den andra administrationen till mina kollegor. Ska hinna få in scheman och en massa annat så det kommer att bli intensivt.

I kväll har vi beställt stuga i Lindvallen till v13. Söndag till torsdag med barn o barnbarn. Hoppas nu att pandemin inte sätter stopp den här gången. För två år sedan förlorade vi 12 000 kr då man avrådde från fjällresor på grund av pandemin och vi inte fick tillbaka en krona av det vi hade betalat för stugan.

Köpt ett nytt stickmönster på mössa o vantar så nu gäller det att sticka på så Stefans tröja blir klar och jag kan börja på nästa projekt.

Sömnproblem

Kl. 03.30 och har inte kunnat sova sedan ca. 01. Tillbaka i jobbångesten igen. 2 veckors semester slut på måndag och stressen är tillbaka. Så fort jag lägger undan det sudoku jag försökt skingra tankarna med är grubblerierna tillbaka igen och sömnen bortblåst. Vet just nu inte om jag orkar börja jobba igen men gör väl ett försök i alla fall. En förändring är ju på gång så det finns ett svagt ljus i tunneln.

Sista dagen på ledigheten återstår, ska försöka njuta av den. Stefan ska hjälpa en kompis så jag blir ensam. Det enda jag planerar är en promenad och fixa lite gott att äta tills Stefan kommer hem. Blir nog en stund med stickningen också.

Nej nu får det bli ett försök till att sova. Natti natti.

Gott nytt 2022

Det är väl nu man ska summera 2021 och lägga det bakom sig och se framåt.

Det har ju inte vart bästa året men inte heller det sämsta. Pandemin påverkar ju oss alla men vi har ändå vart förskonade från större katastrofer. Att börja nytt jobb i en tid då man uppmanas att jobba hemifrån var i sig en utmaning och att det inte fanns någon plan för intro av ny personal gjorde det ju inte lättare. Nu är jag väl något så när på banan men samtidigt nära den berömda väggen. Omorganisation på gång och hopp om en bättre arbetssituation gör förhoppningsvis att jag klara mig från sjukskrivning.

Under året har två av våra fem kusiner dött. En hade inte ens hunnit fylla 60 och den andre 69. Den äldre generationen är sedan några år borta. Man får ju bara hoppas att det är många år kvar till man själv hamnar där.

I går på nyårsafton var vi hos vänner. En lugn och skön kväll med god mat och härligt prat om både det ena och det andra. Vi var inte hemma förrän klockan var 03 så årets första dag blev det sängdax två gånger. Idag har jag tagit det lugnt med promenad och matlagning som största bedriften.

Upptäckte att jag läst mönstret till Stefans tröja för slarvigt så fick repa upp en del men nu är jag på gång igen. Skam den som ger sig. Var på gång med fjärde raden granar innan och är nu på rad 2 igen.

Nu ska jag släcka och sova, hörs en annan dag