V13 och skidor

Trots en dålig start på skidsemestern med magsjuka barnbarn blev det bra tillslut. Ingen av oss vuxna drabbades även om Pelle som började redan onsdag i förra veckan och Albin började på fredag och båda mådde dåligt i 5 dagar lyckades de inte smitta varken sina föräldrar eller oss.

Blev lite mindre skidåkning för dem men ändå 2 av 3 dagar som blev riktigt bra. Pelle kom igång snabbt och Albin gick från minsta barnbacken med sele till att åka själv i lite större backar. Så kul att se utvecklingen. Så härligt att få umgås med barn, barnbarn o svärdotter några dagar. Vi har mest fixat markservice och tagit det lugnt.

Albin
Pelle

Nu är vi hemma igen i ett utkylt hus. Elpatronen på pannan är bortkopplad sedan Stefan lagade pannan tidigare i vinter. Framför allt jag tyckte att det borde ju funka några dagar utan värme och det gjorde det väl men drygt 13 grader när vi kom hem och med allt nedkylt tar det lite tid att få varmt. Trots att Stefan eldat i pannan sedan vi kom hem är det bara 18 grader nu.

Har hunnit en bit på mitt nya handarbete, blev några varv i bilen på hemvägen. Efter bilden togs har det blivit en bit till.

Stannade i Sunne på Sibylla båda vägarna. Lite lugnare än att stanna i Grums som vi brukar så det kommer vi säkert att göra fler gånger.

Jag har semester även i morgon och då blir det en tur till Vinden i Alingsås med faster Märtas sista bohag. Sedan blir det nog att ta hand om daliaknölar och tidiga sådder som behöver lite omtanke. Lördag kväll är vi bortbjudna, ska bli så kul att umgås med vänner en kväll. Har ju inte blivit så ofta de två sista åren med pandemi.

Skönt att vara hemma i egna sängen i kväll. En positiv sak med små resor är att man uppskattar sitt eget lite extra när man kommer hem. Natti natti.

V12

Var hemma en vecka med covid sedan var jag tillbaka på jobbet igen. Trött och huvudvärk men det gick dag för dag.

Nu blir det semester en vecka med början i fjällen och sedan långhelg hemma. Meningen är att vi och barn o barnbarn ska åka men just nu är det viss tvekan då barnbarnen haft magsjuka. Håller tummarna för att de piggnar till och ingen mer blir sjuk.

Vädret den senaste tiden har vart fantastiskt och solpanelerna har redan producerat mer i den här månaden jämfört med mars de andra två åren vi haft dem.

Har även orkat med några goa promenader i veckan. Så skönt när man hinner ut efter jobbet innan det blir mörkt.

Kallsådderna i växthuset är på god väg.

Och påskliljorna i växthuset blommar. Känns verkligen vår i luften

Ett annat vårtecken, tjällossning och skitig bil. Livet på landet 😊

Sjukveckan så här långt

Jobbade 2 timmar i måndags morse sedan har det bara vart ett par snabba koll på mailen. I måndags var vädret fantastiskt och det blev lite middagssömn på altanen. Annars är det mest soffan och tv som gäller. Känns som en rejäl förkylning och huvudvärk. Sist jag hade covid var huvudvärk det som var värst och hängde med länge efteråt. Får hoppas att det inte blir så den här gången.

Har i alla fall ett litet covidprojekt på gång. En virkad mandala som jag köpte garn till redan förra sommaren men inte kommit i gång med förrän nu. Kanske lite i gulligaste laget men kul att virka i alla fall.

När jag friskna till blir det en tur till garnaffären och ett nytt stickprojekt. Lite tuffare för händerna att virka men går ju bra som omväxling ibland.

Ska försöka orka med att plocka ihop lite saker att skicka med en hjälpsändning till Ukraina idag men först en stund på soffan.

Igår blev det en kort promenad innan jag stupade på soffan igen. Hittade några första vitsippor.

Covid-19

Japp nu är det klart vi har båda testat positivt för covid-19. Andra strecken på mitt snabbtest kom direkt så ingen tvekan. Mår väl så där har hållit mig vaken och mer eller mindre uppe hela dagen. Men nu på kvällen fryser jag och ska strax uppsöka min säng.

Blev i alla fall en liten promenad till blåsippsbacken. Sedan blev det en stunds vila på altanen.

Helgen har trots covid vart fin. Fika i växthuset och solat näsan på altanen. Hade jag vart frisk hade det vart växthus städ, ska bli ommöblering i år. Så sugen på att komma igång i trädgården men än så länge är det fruset.

Snödropparna blommar fint nu

Ska börja jobba 06.00 i morgon och räknar med att orka i alla fall en stund sedan får vi se hur det går. Strax dusch och säng. Bäddat med nytvättade lakan som torkat ute i solen, doftar underbart. God natt 🌷

Begravning

Igår var det begravning för faster Märta i kapellet på Starrkärrs kyrkogård. Peter höll i akten och det blev så fint och personligt. Vi var inte mer än 12 personer och då passade kapellet perfekt. Blommorna var beställda från Blomsterriket i Nödinge.

Stefan fick stanna hemma från begravningen för förkylning som sedan visade sig vara covid. Han är hostig och kanske lite feber men ändå uppe det mesta. Själv vaknade jag med förkylningssymptom i morse så får hoppas jag inte smittat någon.

Håller på och stickar strumpor och börjat planera för nästa projekt. En jumper som kallas Dahlia. Den ska stickas i två trådar men har svårt att bestämma färg. Lutar just nu åt blå eller möjligen gul. Var och kollade i garnaffären i torsdags. Blått är ju alltid fint men kanske hade vart roligt med en annan färg hmm, något att fundera på.

Börjar komma lite blommor i trädgården och jag har köpt lite till krukorna på trappan så nu ska jag ut och plantera men först ska tvätten hängas ut.

Vecka 8 och 9

Tänk nu är det två veckor sedan faster Märta dog. Begravningen är planerad, blommor beställda och ledighet beviljad. Nästa fredag kl. 13.00 i kapellet på Starrkärrs kyrkogård. Peter ska hålla i akten, känns så bra. Han gjorde det även när Stefans faster begravdes för 2 år sedan.

Vi hittade ingen städfirma så förra helgen städade jag och syrran rummet på äldreboendet. Nu i helgen ska vi gå igenom hennes saker från äldreboendet och sedan ska det mesta till secondhand.

Förra helgen var det årsmöte i vår gamla squaredans förening. Jag är fortfarande revisor så lite kontakt har vi haft hela tiden. Minns inte riktigt när vi dansade senast men närmare 15 år sedan tror vi att det var. Testade några gånger på lägsta nivån basic och det gick förvånansvärt bra. Satt någon stans i ryggmärgen. Så nu ger vi det en ny chans så på söndag ska vi dansa igen.

Idag hämtade jag barnbarnen i skola o förskola. Så roligt att ha förmånen att kunna göra det ibland. Blev en promenad med fika och hämta deras cyklar. Nu känns det vår i luften, så härligt.

Albin har vart lite rädd för att cykla efter att ha ramlat men idag gick det bra och han strålade av stolthet.

I morgon ska jag börja så inför årets odlingar. Det mesta blir kallsådd i växthuset.

Så skönt det är att hinna ut i skogen efter jobbet medan det fortfarande är ljust.