En riktig försommarkväll

Lite kyligt men så vackert. Fåglarna höll serenad och solen sken. I morgon är det fredag igen, det känns som det är måndag och fredag mest hela tiden

I helgen är det dax för jobbardag igen. Mera plåt och målning planeras.

Dörrbyte

Äntligen är nya ytterdörren på plats. Flyttad ca 50 cm för att få plats med garderober i hallen. En del jobb återstår men det viktigaste är gjort.

Garderober är på gång och snart har vi förvaring i hallen igen. Sedan är det lite lister o små plock. Kanske ska måla taket en gång till också men bara kanske😊

Hade bemanning från kl 06 igår och då slutar man 14.30 Riktigt skönt särskilt en fredag. Tog bilen till Björboholm och kollade till mannen på jobbet och sedan blev det promenad längs Mjörn på gamla banvallen som nu är gång o cykelväg.

Blev även ett stopp hos Lottas blommor för lite inköp. Bland annat en fin clematis som ska få börja i en kruka och sedan på sensommaren grävas ned i jorden.

Igår kom min nya trädgårdskompis, en batteridriven trimmer. Testat idag och den fungerade bra.

Något som däremot just nu inte fungerar är min kropp. Ont i stort sett överallt. Funderar på om jag av misstag fått i mig gluten här om dagen. Känns som den värk jag hade innan jag slutade med det. I så fall är det ju övergående så hoppas på det.

Måste bara visa bild på spireahäcken som blommar som bäst just nu.

Imorgon blir det trädgårdsarbete igen. Normalt både roligt och terapeutiskt men just nu en plåga för kroppen. Får ta täta raster så ska det nog gå bra.

Rabarberna är som finast nu och det blev en rabarber kladdkaka med havresmul till fikat. Riktigt god och enkel att baka. Bytte ut vetemjölet mot Finax mjölmix och glutenfria havregryn. https://www.koket.se/rabarberkladdkaka

Avslutar med en bild på när jag lekt med maten igen. Den här gången en salamiros.

Underbara vår

Avslutade vår roadtrip redan dag 3 då det regnade och promenader inte lockade. Tog en tur på Nissastigen i stället för motorvägen. Avslutade våt tripp med pizza på Cyrano i Alingsås för att fira vår 39 åriga bröllopsdag. Tänk vad tiden går.

Söndag blev en dag i trädgården och besök av mina syskon. Snart är vi alla vaccinerade och kan ses lite mer normalt igen.

Passade på att ta en extra ledig dag så måndagen blev en tur till Rödbo handelsträdgård utanför Kungälv och lite plantor för presentkorten jag fick i höstas på min födelsedag. Sedan hämta barnbarnen i skola o förskola. Blir inte så ofta nu och alltid lika mysigt.

Har sått lite grönsaker o blommor och idag kom sättlökarna i jorden.

I går var det promenad i Prästalund med bästa f.d arbetskamrater. Vi försöker ses ett par gånger i månaden.

Idag var det segt att ta sig ut efter jobbet men tillslut så blev det en promenad.

Både det ena och det andra har börjat blomma.

Första gången jag hittat murklor. Växte i skogen bredvid vägen. Lät bli att plocka då de ju inte är så nyttiga och ska behandlas rätt för att inte vara giftiga.

Roadtrip dag två

Vaknade till ett strålande väder. Efter frukost en promenad vid havet innan vi packade ihop och drog vidare.

Årets första shorts bärar dag.

Åkte genom Båstad och upp på Hallandsåsen. Fika med vacker utsikt över Laholmsbukten.

Sedan vidare till vänner för att fira kompisen som fyllt 60 med utemiddag på restaurang.

Fondue och som avslutning marängsviss. Sedan några timmars prat om både det ena och det andra, allvar och ytligt i en lagom blandning.

Vaknar i dag upp till vår trettionionde bröllopsdag. Tänk vilken lycka att få leva med den man älskar. Visst är det upp och ned men för det mesta bra eller bättre. Tänker på de som mist sina nära i denna förbannade pandemi. Lycka att få vakna bredvid kärleken, något man borde uppskatta mer.

Roadtrip 210513

Då var vi på rullning igen. Började som vanligt med stopp för provantering, den här gången i Lerum. Snabbast att handla där man känner till affären men då hade de möblerat om så fick leta ändå 😳 Det var längesedan jag var i mataffären, beställer ju med hemleverans varje vecka nu i coronatider.

Första stopp Getterön Varberg. En härlig promenad vid havet. Åskan mullrade på avstånd och regnet kom precis lagom när vi kom till husbilen.

När regnet lämnat blev det en promenad inne i Varberg och en sen lunch.

Vidare till Skreastrand för lite promenad och fotbad.

Letande efter ställplats för natten resulterade i att vi hittade denna lilla pärla.

Efter att ha passerat några ställplatser där det redan var fullt hamnade vi i Grötviks småbåtshamn för natten.

Fem dagar ledigt

Så skönt tog en extra ledig dag på måndag så då blir det 5 dagar ledigt.

Funderade på att åka iväg med husbilen redan i kväll men istället blev det en kväll med 2 av sönerna och barnbarnen.

Grillad korv och som efterrätt vattenmelon. Helt oslagbart när snart 5 åriga barnbarnet efter att ha ätit första biten melon utbrister ”det smakar ju sommar”

Idag har känslan vart att sommaren är på gång medan gårdagens väder var regnigt och trist.

Fått pillat ner några potatisar i pallkragen 12 tidiga och 10 Amadine. Det stora potatislandet i Ölanda får vänta några dagar. Lite för blött och kletigt efter regnet.

Tanken med ledigheten är några dagar husbil och minst en dag i trädgården. Om jag hinner blir det till att fortsätta måla klädselbrädor. Kom igång med det i helgen när vi hade arbetsdag hos oss. Jag och svärdottern målade.

Sötaste hjälpredan höll som vanligt igång medan storebror var hos en kompis.

Mannen och sönerna började sätta plåt på snickeriet.

Årets sista vårmånad.

Tänk att det redan är maj. I fredags var det valborgsmässoafton och vi firade med att bjuda in Stefans bror på middag. En mysig kväll med mat från Le-rum och egengjord blåbärspaj.

Lördag inledde vi årets potatisodling med att gödsla åkern med hästgödsel.

Nu ska det plöjas o harvas innan läggningen. I år blir det bara hälften mot förra året. I hagen bredvid går dessa skönheter.

Sedan blev det en stund trädgårdsarbete. Har lite ont i axlar o armar så det får bli en stund då och då.

På kvällen blev det en stund på altanen med grannar. Drink med lite till

Lite kallt men okej tills solen gick ner.

Idag har jag vart ute mest hela dagen. Först en promenad vid Säveån mellan Stenkullen och Floda med goda vänner. Lunch på Garveriet och tåg tillbaka.

Sedan direkt till Prästalund och träff med fotogruppen.

Lite trött i kväll efter all frisk luft och rörelse.

På torsdag är det äntligen dax för vaccination. Stefan fick sin första dos i onsdags. Hoppas sedan att livet blir lite lättare att leva igen.