Svamp

Ja nu finns det verkligen massa svamp i skogen. Igår skulle vi bara ta en promenad på vägen men hamnade i skogen. Slutade med att vi tog loss huvan på min jacka och fyllde den med svamp. Just där vi gick i går går vi ofta men inte utanför stigen. Så helt nya svampmarker för oss.

Idag var planen att leta svamp. Tog med varsin korg att plocka i. Vi gick båda hem med fyllda korgar. Tänk så mycket roligare det är att plocka än att rensa. Slutade i varje fall med svampmacka till kvällsmat och 12 påsar i frysen. Så gott att komma ut i skogen både för kropp och själ efter en dag vid datorn.

Imorgon blir det ingen svamp promenad utan vägning på viktväktarna. Håll tummarna för att det är minus på vågen.

Igår var jag äntligen klar med Peters tröja. Nästan 6 månader har det tagit och oket har jag delvis stickat 4 gånger då jag fått ta upp och ändra för att få den att passa. Kanske var så att jag inte förstod det norska mönstret 😊

Nästa projekt är redan inköpt. Tröja till Stefan. Även det ett mönster på norska😳 Men först ett sopmonster till Albin.

Skördetid

Började dagen med en liten loppisrunda i Alingsås. Först Vinden och sedan Vimpelns parkeringshus. På Vinden hittade jag några gamla böcker. Svenskt husmodetslexikon så kul att läsa och bläddra i 85 kr för 5 böcker, ett fynd enligt mig. På Vimpeln blev det 2 pussel alltid bra att ha lite att pyssla med i vinter.

Tänkte ta en tur till Jordnära och använda presentkortet som jag fick förra året när jag fyllde år men upptäckte att det hade gått ut för 2 veckor sedan. Gjorde i alla fall ett försök men nej då de var inte villiga att lösa in det så där förlorade jag 300 kr. Presentkort måste vara butikernas bästa affär, undrar hur många som missar att lösa in sina. Jag blev i alla fall så sur att jag bara gick därifrån utan att köpa något. Och nej det handlar inte om något system som inte kan lösa in kort som gått ut då de är handskrivna, hoppades på lite flexibilitet.

Sedan blev det skördedag i trädgården. Lök, blåbär, äpplen, tomater, fläderbär och till sist en bukett med blommor.

I år är första året vi kunnat skörda äpplen då de tidigare år har vart fulla med rönnbärsmal. Kanske också sista gången då trädet är skadat av sork i våras. Hoppas att mitt räddnings försök lyckas. Blir spännande att se till våren om det överlever. Lagt torken full med äppelringar vill ju gärna ta hand om så mycket som möjligt.

Förra veckan satte jag plommon och äppellikör. Peter har gjort äppelmust på äpplen från Ingrids träd. En del jobb men gott blev det.

Förhoppningsvis blir jag klar med Peters tröja i veckan. Bild kommer när den är klar. Har hållit på att sticka på den sedan i mars så nu är jag sugen på att börja med något nytt. Har löpt upp oket tre gånger innan jag var nöjd. Har redan köpt garn till nästa projekt, en tröja till Stefan. Hoppas den går fortare så den blir klar till jul.

Förra veckan fyllde Pelle 8 år. Blev en ny virkad figur från tvspelet Little big planet.

Dalsland, Värmland

Passade på att ta ett par dagar ledigt så nu är vi ute med husbilen igen.

Började igår med att åka till Bäckefors och Stefans kusin. Åkte en tur till Strömstad och norska gränsen med dem.

Idag tog vi husbilarna till Värmskog och käkade härliga räkmackor. Sedan bar det av till Ivanssons Bilkyrkogård i Båstnäs. Hur många gamla bilvrak som helst utställda i skogen för att sakta rosta bort. Tragiskt, miljöförstörelse, nostalgi, historia? Kan inte bestämma mig men kul att titta på och mycket igenkännande av olika bilar man växt upp med.

Sedan blev det Årjäng och båtklubbens ställplats för natten. Ett besök på restaurang blev det också. Nu natti natti.