Skördetid

Började dagen med en liten loppisrunda i Alingsås. Först Vinden och sedan Vimpelns parkeringshus. På Vinden hittade jag några gamla böcker. Svenskt husmodetslexikon så kul att läsa och bläddra i 85 kr för 5 böcker, ett fynd enligt mig. På Vimpeln blev det 2 pussel alltid bra att ha lite att pyssla med i vinter.

Tänkte ta en tur till Jordnära och använda presentkortet som jag fick förra året när jag fyllde år men upptäckte att det hade gått ut för 2 veckor sedan. Gjorde i alla fall ett försök men nej då de var inte villiga att lösa in det så där förlorade jag 300 kr. Presentkort måste vara butikernas bästa affär, undrar hur många som missar att lösa in sina. Jag blev i alla fall så sur att jag bara gick därifrån utan att köpa något. Och nej det handlar inte om något system som inte kan lösa in kort som gått ut då de är handskrivna, hoppades på lite flexibilitet.

Sedan blev det skördedag i trädgården. Lök, blåbär, äpplen, tomater, fläderbär och till sist en bukett med blommor.

I år är första året vi kunnat skörda äpplen då de tidigare år har vart fulla med rönnbärsmal. Kanske också sista gången då trädet är skadat av sork i våras. Hoppas att mitt räddnings försök lyckas. Blir spännande att se till våren om det överlever. Lagt torken full med äppelringar vill ju gärna ta hand om så mycket som möjligt.

Förra veckan satte jag plommon och äppellikör. Peter har gjort äppelmust på äpplen från Ingrids träd. En del jobb men gott blev det.

Förhoppningsvis blir jag klar med Peters tröja i veckan. Bild kommer när den är klar. Har hållit på att sticka på den sedan i mars så nu är jag sugen på att börja med något nytt. Har löpt upp oket tre gånger innan jag var nöjd. Har redan köpt garn till nästa projekt, en tröja till Stefan. Hoppas den går fortare så den blir klar till jul.

Förra veckan fyllde Pelle 8 år. Blev en ny virkad figur från tvspelet Little big planet.