Lite huslighet

I dag har jag vart lite pysslig. Rabarber och flädersaft står nu i kylen och mognar. Jag har aldrig testat den kombinationen tidigare men receptet har jag skrivit av någon stans för länge sedan. Årets fläderblommor sitter högt på busken så jag fick ta lite hjälp av Peter för att få ner dem. Sedan kom de första egenodlade potatisarna upp ur jorden. Inte så många men lite lagom i storlek, de bara smälte i munnen. Serverades tillsammans med älgfärsbiffar
I kväll har jag manglat kökshandukar och lite stora linnedukar. Känns riktigt bra.
Nu får det bli en tur ut i växthuset och sedan sängen. Jag jobbar dagtid nu några veckor och jag är ju inte van att gå upp före klockan sex på morgonen fem dagar i rad.
IMG_7467

IMG_7470

IMG_7473

Midsommar

Tänk vad tiden rusar iväg, nyss var det vår och nu är det redan midsommar. I år är det min tur att jobba, hade ju vart skönare att vara ledig men jobbet är också trevligt på storhelger. Har ju mina fina arbetskamrater och omsorgstagare som det ska heta nuförtiden.
I kväll ska vi grilla korv och ha det mysigt.
S är bjuden till sin syster och dit tänker jag också ta en tur efter jobbet.
Förresten firade vi midsommar i går med poolbad och mat i Norsesund på stationen. Underbart väder hade vi ju och maten var god.

Glad midsommar alla som jag känner och inte känner.
Ingegerd
IMG_9197

Helgen som gått.

Efter ett par dagar på soffan trött o förkyld återkom orken så smått. En lugn lördag med fika hos grannar och här hemma med några andra grannar avslutades dagen med middag hos vänner. Söndagen har vart lite mer tempo. Först till Vikadamm för att hänga nya bilder till glädje för omsorgstagare och besökare. En ständigt pågående utställning som vi i Fotogruppen Ale har hand om. Vi har hittills bytt bilder två gånger om året, innan jul och så i juni. Sedan hem klä om och iväg till Kungälv och Fars Hatt för att fira min bror som fyllt 50 i veckan.
Det har regnat en hel del under dagen men nu i kväll tittade solen fram. Kvällsljus och regndroppar går ju inte att motstå.
Tältet är sonens bostad tills i går då han flyttade ut i skogen med sin jurta.
IMG_7214

IMG_7216

IMG_7217

IMG_7225

IMG_7234

IMG_7238

En helg i maj på Nordkoster

Tänk vad man kan hinna med när kroppen inte vill, redigera bilder orkar jag i varje fall en stund åt gången.
Här är i alla fall en hög med bilder från fotogruppens helg 24-26 maj på Nordkoster.
Solnedgångar och soluppgång och lite annat däremellan. Håll till godo.IMG_5599

IMG_5600

IMG_5610

IMG_5616
Solnedgång fredag
IMG_5648
Lördagens soluppgång sov jag över och klev upp lite senare för att baka bröd och fixa frukost till gänget.
IMG_5747

IMG_5856

IMG_5875

IMG_5897
Solen gick ner även på lördagen
IMG_5920

IMG_5923

IMG_5933

IMG_5935

IMG_5944
och på söndagen gick den upp igen.
IMG_6018

IMG_6040

IMG_6098

IMG_6107
Hej då Koster
IMG_6128

En humla

Ja jag är hemma och är sjuk, orkat redigera lite bilder mellan alla vilostunder. Tre inlägg på samma dag är ju lite mycket.
Har en drömbild, att lyckas fånga en flygande humla och få skärpa på vingarna. Troligen rätt svårt men drömma får man ju göra eller hur. Här är i alla fall resultatet från gårdagens försök.
IMG_7110

IMG_7114

IMG_7128

IMG_7131

Lite småförälskad

Föremålet för mina känslor är en blomma, en rhododendron vid namn Lachsgold. Såg den i MZ garden i Kode i går kväll när fotogruppen var där och fotade. Den börjar sin blomning som rosa och går sedan mer och mer över till gult. Den startade en ”vill ha process” hos mig.
IMG_6988

IMG_7016

IMG_6919

IMG_6918

IMG_6973

Håll med om att den är fin. Fler vackra rhododendron kommer i ett senare inlägg.

35 år går fort när man är lycklig

I går var det 35 år sedan jag och älskade mannen startade vårt liv tillsammans och i maj var det 31 år som gifta. Helt otroligt, upp och nedgångar, glädje och ibland lite sorg men för det mesta har vi haft det bra helt enkelt.
Vi har känt varandra sedan lekskolan och om man ska tro vad min mamma sa så tyckte jag om honom redan då 🙂 Men sedan var det ju en tid i tonåren då han definitivt inte fanns bland dem jag spandae lite extra på men så en dag fick jag upp ögonen igen. Vilken tur.
Älskar dig så mycket.IMG