Lite mera trädgård

Har trots en molande värk i framförallt höger ben fått rensat lite i helgen.

Just nu växer det så man kan se det från en dag till nästa.

Tomatillon som jag odlar för första gången har många frukter och några börjar fylla ut sina höljen.

ska bli spännande att smaka så småningom.

Gårdagens middag plockades till stor del i odlingarna

I går kom lite efterlängtat regn.

En vecka närmare semester

Just att semestern närmar sig är lite kluvet. Väldigt sen semester v34-37 betyder ju också att det mesta av sommaren är slut när semestern börjar och sommaren vill jag ju inte ska ta slut. Att ha så sen semester är ett val vi gjort och tanken är att åka söderut med husbilen. Men först ska vi njuta av sommaren och det gör vi.

Så sköna kvällar med altanhäng, pizza i Alingsås, bilträff i Gräfsnäs har vi ägnat oss åt den här veckan. På jobbet flyter det på och ventilationen gör att vi har det gott trots utetemperatur på 30 grader.

Veckans dåliga är mitt högerben som värker. Svårt att sova och varje steg smärtar. Det började förra helgen och har bara blivit värre under veckan. Får väl ta mig samman och uppsöka vårdcentralen i nästa vecka.

Stannade till o fotade på hemvägen i torsdags. En helt underbar kohage.

Idag ska jag försöka fixa lite i trädgården annars blir det mest vila benet och en utflykt i kväll. Kanske en båttur i morgon.

Tre jobbveckor kvar till semester ?

Första jobbveckan efter semestern.

Började jobba i måndags efter 2 härliga semester veckor. Ska ha 4 veckor till från v34.

Pp morgonen kom meddelande från en kollega, ring mig innan du åker till jobbet. Det hon hade att säga var inget roligt besked. Bemanningsenhetens vara eller inte vara ska utredas. Än så länge är ju inget bestämt så hoppet finn ju kvar. Positivt tänkande ”det finns något positivt i varje förändring” Lite svårt att se just nu men….

Sedan har veckan rullat på. Förkylningen som jag haft som gäst i 4 veckor verkar trivas i min kropp. Känns lite bättre idag så kanske den är över snart.

I trädgården växer de o frodas. Idag har jag skördat 7 gurkor.

Lördag kvällen var vi på mysiga Café torpet i Skepplanda och lyssnade på Nanne Grönvall. Härlig stämning o mycket folk.

Caféet drivs av en av mina tidigare jobbarkompisar o hennes sambo. Så roligt att det går bra för dem.

På hemvägen tog vi en tur till Livered på viltsafari. Dovhjortar o vildsvin är vanliga där och vi såg både och.

Det var en underbar kväll.

I eftermiddag har vi haft poolparty med grannarna. Stefan invigde sin nya baddräkt med tillhörande badmössa. Kung i poolen?

Badkläderna är en födelsedagspresent från grannarna. Man blir ju lite orolig för vad jag får på min födelsedag nästa år?

För litet?

Är växthuset för litet eller odlingsviljan för stor? Varje år tänker jag att nästa år ska jag bara ha….. Sedan blir det lätt så här.

I år är det 7 tomatplantor, 4 gurkor, 3 physalis, 2 tomatello, 3 chili, 1 paprika och två pelargoner. Andra år har alla pelargonerna fått plats men nu står de flesta på verandan.

Det växer bra nu, i nya rabatten frodas det.

Idag har jag skördat första zucchinin och gjort tzatziki på den. Hittills 5 gurkor skördade.

Har testat nya ugnen idag. Blev ett bröd som bakades med ångfunktionen. Enligt S var det gott.

I morgon är sista dagen på den här semestern. Nu blir det sex veckors arbete innan fyra veckors ytterligare semester.

Årets sommarprojekt går stadigt framåt. När det blir klart får vi se.

Äntligen

Jag har tillslut tagit i tu med att gjuta krukor till trädgården. Plastkrukorna jag använder som formar har väntat i flera år. Nu är det bara att hoppas på resultatet och att jag får lossat betongen så formarna kan användas flera gånger.

Barnbarnens sandhög kom till användning som stöd.

Det blommar helt otroligt vid poolen. Honugsrosen o Klematisen har aldrig vart vackrare.

Mitt sommarprojekt går framåt men får vara lite försiktig så händerna hållet. Troligen har jag artros även där. Känns att det frestar på händerna mer att virka än att sticka. Fördelen med semester är att man kan unna sig en stunds handarbete då och då under dagen.

Lite blommor från kvällens promenad.

Egenodlad potatis

Idag har jag äntligen skördat den första potatisen. De röda blommade men var väldigt små de andra har inte börjat blomma ännu men var lagom i storlek. Det jag har lärt mig är att de ska vara klara när de blommar men det kan ju vara olika med vissa sorter. Gott var det i varje fall, givetvis åt vi det med matjessill och röran med kokta ägg majonnäs o yoghurt.

Idag har jag äntligen vart hos frissan, så behövligt. Sedan har vi vart en tur till tippen med skräp, fyllde både släpkärran o flaket på pickupen.

I morgon blir det däckbyte och några ärende. Kanske även en koll på rean.

Igår var det varmt sommarväder och idag är det blåsigt, regnskurar och känns som höst. Tänk vad fort vädret kan ändra sig.