Tyskland dag 5

Tröttnade fort på området runt Rehn och begav oss istället till Neckar och följer nu denna flod istället.Med dagens värme över 30 grader har vi valt att checka in på en camping med pool och kopplar nu av med vätskepåfyllning innan dusch o bad. Mötte ett rolerblade lopp utanför Heidelberg. Såg nummerlappar med nr över 700. Vet inte om de var så många men de var många i varje fall.Sedan ett par bilder från dagens tur. Det finns så många Slott o borgar efter vägen.

Tyskland dag 4

I morse lämnade vi Bernkastel-Kues och vinfestivalen innan det blev för mycket folk. Hittade några riktigtfina utsiktsplatser.Som avslutning på vår tur i Moseldalen besökte vi dubbelborgen Thurant Borgen delades på 1200 talet av ärkebiskopparna i Köln och Trier. Även där var utsikten vacker.Stefan som inte gillar höjder har haft en tuff dag.Nu har vi lämnat Moseldalen för Rehndalen. I kväll står vi på en camping i Sankt Goar.När vi skulle checka in på campingen upptäckte vi att våra pass var försvunna. Stulna eller tappade? Nu är de i varje fall spärrade och vi får ordna med nya när vi kommer hem.I kväll blev det middag på campingens restaurang. Träffade ett annat svenskt par, alltid trevligt att prata bort en liten stund.Något har hänt en bit bort troligen i floden då det kör blåljus på bägge sidorna och polisbåtar på floden?Som avslutning bilder på vinodlingar där man kan fundera på arbetsmiljön

Tyskland dag 3

Idag har vi tillbringat dagen i och omkring Bernkastel-Kues vi d Mosel. Vi startade dagen med att ta oss upp i bergen för att se på utstkten.

Så fantastiskt vackert landskap och vinodlingar så långt man kan se. Sedan blev det en tur till Burg Landshut även där var utsikten helt magisk. Vi passade på att äta lunch med utsikt över Mosel och Bernkastel-Kues.

Vi har parkerat på ett fält som är extra parkering/camping till vinfestivalen som börjar i dag.

I eftermiddag tog vi cyklarna i till festivalområdet och strosade runt.

Ännu har vi inte smakat på deras vin men vi hinner säkert med det också.

Det har vart runt 30 grader varmt även idag

Tyskland dag 2

Startade dagen i Dortmund med GPS.n inställd på Trier. Framme vid 14 och tog en liten promenad.

Följer nu väg 53 efter Mosel. Helt otroligt vilka vinodlingar och ännu har vi ju bara sett en liten del.

Känner ingen avundsjuka på de som ska arbeta i dessa branter. Det gör ont i benen bara att tänka på det?

Nu har vi stannat på en ställplats ca 50 meter från Mosel. Sämre utsikt kan man ha.

I kväll ska vi se om vi hittar något trevligt ställe att äta på annars blir det något lättlagat i husbilen.

I morgon åker vi vidare på turen nedan från boken ”Husbil genom Europa”

Även idag har det vart varmt ca. 30 grader?

Tyskland dag 1

Efter en natt med dålig sömn rullade vi söderut med målet att komma till Moseldalen men det målet står kvar tills i morgon. I kväll har vi stannat på en ställplats i Dortmund. Inte mysigaste stället men helt ok.

Under dagen har det vart 35 grader, tack och lov för AC.

I morgon drar vi vidare till Trier.

Lite bilder från igår kväll på Kilfärjan.

Nöjd med dagen?

Skördat, lagt in och lagat mat.Lagt in polkabetor, tomater och gjort salsa på tomatillo. Lagat köttfärssås o köttbullar för att ha med på semestern.Även hunnit med en tur till Annikas blomsterverkstad.Nu väntar vi på att barnbarnen ska komma. Kanske ska jag o Albin sova i Peters trädtält i natt.

Första veckan så här långt

Hittills har väckarklockan ringt varje morgon, visserligen inte kl. 06 som den brukar men i morgon ska den få vila.

Har hunnit en hel del och nu så är de flesta måste göra innan vi åker utförda.

Igår träffade jag en mäklare i fasterns lägenhet. Om allt går som han förutspår är den såld inom en månad. Hade vart skönt om det blev så. I morgon ska det regna och jag ska ta en sista tur o röja o plocka med lite saker innan fotograferingen.

Sedan blir det förberedelser för husbilsturen.

Rensat lite i trädgården efter att ha vart på begravning i Mellerud under dagen. Många fina minnen från barndomen poppade upp.

Avslutar med lite odlar bilder.

Semester!!!!!!

Äntligen fyra välförkänta semesterveckor ligger framför oss. Ja Stefan ska visserligen jobba ett par dagar den kommande veckan. Själv ska jag hinna med besök hos naprapaten, klippning, utflykt me fastern, umgås med en kompis, begravning och planering för husbilsresan.

I veckan som gått har Pelle kommit igång riktigt bra med sitt cyklande.

[wpvideo aWsubSoQ]

Albin åker lådcykel

Firade in semesterstart på Café torpet med LRF. Gott trevligt o mysigt.

Idag blev det matinköp, kort promenad, tomatskörd och nu ska vi städa.

Ljungen blommar så fint i år. Minns att mamma siterade något från sin läsebok om att när Ljungen blommar är sommaren slut. Både jag o syrran minns detta som något vi inte tyckte om?. Får hoppas det blir en fin varm höst.

I morgon blir det fortsatt röjning i fasterns lägenhet och Stefan ska träffa sina syskon i föräldrahemmet o röja.

Måste ju visa två av fasterns fantastiska handarbeten. Det vita överkastet är till dubbelsäng o det andra till enkelsäng.

En vecka kvar

Den här veckan har vart både upp o ner. Efter nästan en vecka med krycka som stöd var jag hos naprapaten i fredags. Oj så mycket bättre det kändes men nu efter helgen har jag ondare än någonsin. Men det känns ändå som det går åt rätt håll. Knäna känns lite starkare och jag kan gå upp för trappor normalt om än långsamt och smärtsamt. Ja ja det blir nog snart bättre. Nästa måndag ska jag på en behandling till.

I fredags var vi på Harrys i Alingsås och åt gott. Lördag kusinträff. Vi är ju inte så många kusiner och alla kan eller vill inte vara med. I år saknades kusinen från Tyskland då hennes man behandlas för cancer och har reseförbud. Vi träffades kl. 13 och så var klockan plötsligt 23.50. Vart tog dessa 11 timmar vägen?

Idag har vi röjt i fasterns lägenhet. Förhoppningen är att få dit en mäklare o värdera innan vi åker på semester.

Natti natti, en vecka kvar till semester.