Prästalund i vitsippstid

Obligatorisk utflykt varje vår. För åtta år sedan låg jag där bland blommorna och lyssnade på kyrkklockorna när pappa hade dött. Så vackert o rofyllt.

Idag var det många som hade samma mål som mig men det finns plats för alla.

Kameran ligger ju mest o vilar nu för tiden så batteriet var tomt så mobilkameran fick räcka.

Var även en tur till Blomster verkstan i Frövet. Köpte en ny bekantskap, luktärtsbuske, myrtenjungfrulin. Flerårig om den förvaras frostfritt.

Nu har självbedrägeriet startat. Köp lite då och då så lurar jag mig själv att det inte blir så dyrt med växterna i trädgården ? Men i år med restriktioner i resande blir det troligen en sommar med mycket tid i trädgården.

Vårkänslor

Vilken helg det blev. Strålande sol och lugnt o skönt. Har även fått en hel del gjort. Tvättat växthuset, lagt potatis, sått grönsaker, plockat ut trädgårdsmöbler och lite annat.

Bakat chokladbollsmuffins o fikat ute. Idag har vi grillat och ätit ute på altanen.

Tog bort tunnan som vi haft över rabarbern. Oj va det hade växt. Räckte till en stor paj och ändå tog jag bara de största.

I kväll har barnbarnen badat i spabadet medan vi fikade med rabarberpaj

Två veckor på nya jobbet.

Det har vart två intensiva veckor med bredvidgång och nu ska jag stå på egna ben. Lite pirrigt men roligt. Det största just nu är att få ihop sommarschema till ett 50 tal anställda och runt 20 sommarvikarier. Får se om det påverkar sömnen, brukar ju vara svårt att stänga av men tyngdtäcket kanske hjälper även denna gång. Så nöjd med det köpet.

Förra helgen var ju påsk och extra lediga dagar. Så välbehövligt. Nu när man ska hålla distans och inte umgås med för många blev det en lugn helg. Normalt brukar vi alltid få till något tillfälle att bjuda hem några gäster. Om orsaken till isoleringen inte var så allvarlig hade jag njutit i fulla drag av att bara vara och pyssla med lite av varje i min egen takt.

Det blir en del pyssel med plantor som jag driver upp. Tomater, kronärtskocka, kål, Physalis, blommor, sparris och lite annat. Just nu är det bär ut o bär in stadiet då jag håller på att härda för utplantering i växthuset.

Planen är att tvätta växthuset i helgen och ev sätta ut plantorna där med lite tillskottsvärme.

Har i veckan stickat klart Pelles tröja. Rekord i tid då den blev klar på drygt 3 veckor.

Pelle var nöjd o så även farmor.

Lite bilder från påskens skogspromenad runt Burhultssjön

Hemsemestra

En semester som oftast är lite underskattad. Fjällen hade ju vart trevligt men nu blev det inte så. Vi tog vårt ansvar och stannade hemma. Så nöjd ändå, vi är friska och hemsemestra är helt okej. Har fått hem min bil från verkstan efter skadereparationen. Inte för att det gått någon nöd på mig de dryga två veckorna den vart där men ändå skönt att ha den hemma. Älskar min lilla bil och den frihet den ger.

Just nu i coronatider är det ju mest några små turer till affären och jobbet. Idag har jag vart och lämnat lite smått o gott till fastern på äldreboendet. Får ju inte hälsa på men lämna saker i dörren är ok. Idag blev det glass, godis, frukt och tulpaner. Lämnade även en mobiltelefon så vi kan ringa henne. Vi får se om det fungerar, hon blir så orolig o stressad för allt nytt.

Annars i veckan har det blivit storstädning av vardagsrummet, vårgardinerna är på plats tidigt i år. Vet ju inte riktigt vad jag hinner o orkar här hemma med nytt jobb. Trädgården runt växthuset är fixad inför sådd o plantering. Kanske sår en del i påsk helgen.

Haft en del ”hjälp” av småkillarna och fika sällskap.

Hade tänkt att promenera mer men det har inte blivit mer än en tur hittills.

Idag blåser det uppemot 30 sekundmeter i byarna så det har vart inomhusväder. I kväll är det strömlöst annars hade det blivit några varv på stickningen.

Om vädret är bättre i morgon ska vi ta med barnbarnen på en kort tur med husbilen som kompensation till den inställda fjällresan som de sett fram emot.

I affären idag bad jag en man att hålla avstånd i kassakön för att minska smittrisk och blev utskälld för det. Han tyckte att jag var oförskämd. Men det var ju inte bara för min skull, han vet ju inte om jag bär på något som kan smitta honom.