Några pelargoner och en begonia

Vill visa några av mina blommor. De står i växthuset och verkar trivas riktigt bra.
Augusta är köpt på Tradera. Augusta hette min farmor så det känns lite extra roligt. Selma som min mormor hette finns nu också i samlingen. Hon kom nu i veckan från Gunilla Pålsson i Facebookgruppen Älskade pelargoner. Ska bli spännande att se när hon börjar blomma.
Vildpelargonen kommer från min vän Lena och Malins pärla är en present jag fick när vi hade poolparty.
Begonian har jag fått som knöl från min bästa vän Camilla. Nu ska jag bara få den och alla pelargoner att klara vintern.
IMG_9085

IMG_9093

IMG_9095

IMG_9096

En underbar septemberdag

Vädret är helt fantastiskt, svårt att tro att det är september. Vilken tur jag haft idag, skulle ha jobbat men unnade mig en ledig dag och så blir det så fantastiskt väder 🙂

I måndags var jag på anställningsintervju, bara det att bli utvald bland en massa sökande höjer ju självförtroendet. I dag kom så samtalet, ”vi har valt en annan sökande” Hoppades in i det längsta men tvekade också om hur jag skulle gjort om jag fått det. Men men det går väl fler tåg. En erfarenhet rikare i alla fall.

Fick för mig att det hade vart skönt med ett dopp i Gärdsjön, har mest hållit till i poolen den här sommaren och inte en enda gång i närmaste badsjön. Men nu är det gjort, lyckades med lite tjat få med mig Peter. Kallt innan man kom i men sedan var det okej. Termometern stannade på 17° Sedan hem och ett dopp i poolen ca 30° en viss skillnad.

I kväll har vi ätit kräftor, jag och mannen. Det är ju något man ska ha gjort så här på hösten. Gott var det.

I dag har den första gurkplantan fått lämna växthuset. Ett tecken på att hösten är på gång. Men ännu är det fullt och sedan pelargonerna flyttat in riktigt trångt i växthuset.
IMG_9012

IMG_9013
I år har humlen växt så det knakat. Tur vi har en stadig humlestör, en elstolpe.
IMG_9017
IMG_9025

IMG_9034

IMG_9064

IMG_9105

IMG_9108

Vart tar tiden vägen?

Nu har jag inte bloggat på väldigt länge, det bara blir så ibland. Tiden bara rinner iväg och en massa saker blir gjorda och andra hinns inte med.
Semestern tog slut och jobbet tog vid. Ett jobb som just nu känns väldigt osäkert, inte för att jag är orolig för att bli arbetslös men för att allt verkar handla om ekonomi. Vad har alla visioner om helhetssyn, värdegrund och alla andra fina ord tagit vägen? Just nu känns det tungt. Men som alla andra gånger kämpar vi väl på och får det att fungera på bekostnad av vår egen hälsa. Vi jobbar med människor som har behov av vår hjälp.
I dag har jag haft en härlig dag i och vid poolen. Badat med pooldammsugaren i högsta hugg. och röjt på altanen för att göra plats för något nytt. Vad kommer jag att presentera i ett senare inlägg 🙂
Till helgen är jag ledig och om väderprognosen håller i sig kommer det att bli en fin helg.
IMG_8856

IMG_8861

IMG_8879

IMG_8893

IMG_8576