Åre så här långt

Avkoppling, lite jobb, promenader, stickning, god mat. Dagarna här i fjällen rullar på i lugn takt.

Tisdag tittade solen fram en stund men i går var det snö och blåst. Idag är det mulet men rätt skön temperatur.

Idag har Louise o Bella åkt hem. Vi andra har promenerat o tagit det lugnt.

Började sticka vantar när vi kom hit men mönstret var inte pratvänligt så igår blev det en ny stickning. Nu stickar jag en mössa runt runt med räta maskor. En socialstickning helt enkelt?

Skoterled…

Vilken dag vi haft, först snöskoter tur i vackert snö landskap med stopp för fika på Copperhill. Åkte mest med men testade även att köra en liten sväng.

En stunds jobb och sedan ut på after work. Fick gå förbi hela kön då vår värd ordnat vip-inträde. Säkert var vi de äldsta på stället men det var kul en stund. Hög musik, mycke alkohol o dans. Men nu har vi testat det också.

I kväll har vi vart på Stationsvägen 16 och ätit god mat.

I morgon ska gänget åka skidor o jag ska jobba en stund och sedan ut o promenera.

V4

Efter begravning har veckan vart jobb, naglar, frissan, besök hos fastern och planering för veckan i Åre.

Lördag var jag på Blomsterlandet och inhandlade det mesta av årets fröer. Lämpligt att passa på då de hade halva priset denna veckan.

Tänker satsa lite extra på kål av olika sorter i sommar. Annars blir det lite av varje. Om vädret håller i sig tänker jag förbereda odlingsbäddarna de närmaste veckorna och så det första inomhus när vi kommer hem.

Nu är vi i Åre på vintersemester. I morgon blir det snöskoter. Ska även jobba en del på distans denna veckan så jobbdator o telefon är med.

Begravning

Idag har det vart begravning för Stefans faster. Då hon inte var helt nöjd med sin mans begravning och det bemötande hon fick då av bland annat prästen som höll i akten hade hon önskat att vår son Peter som är diakon i Equmeniakyrkan skulle ha hennes. Detta gjorde att vi fick ha det i Equmeniakyrkan i Älvängen. Ett bra val då både akten och efterföljande minnesstund kunde vara på samma plats.

Det blev ett fint och personligt avsked och jag är säker på att Ingrid var nöjd i sin himmel.

Vi hissade hennes flagga på halv stång innan vi åkte till kyrkan och en granne hissade upp den i topp när akten var över.

Efter begravningen hälsade jag o Peter på min faster på äldreboendet. Tog bort julpyntet o lade på ny duk.

I kväll har vi ätit familjemiddag och så mycket mer kraft finns inte kvar så det blir soffhäng innan sängen kallar.

Hemma igen?

Visst är det trevligt på semestern men även skönt att komma hem. Inget vidare väder men vi har ju ett hem så det går ingen nöd på oss. Långt ifrån alla har det så bra som vi.

Blev lite städning o mat inköp. Nya mattan under soffbordet o tulpaner på bordet. Våren har flyttat in.

I kväll blev det plankstek men sedan får det bli viktväktar mat en vecka innan nästa semester. Dags att komma på banan igen.

I morgon blir det att ta bort ljusstakar o utebelysning i flaggstången hos Stefans faster. På måndag är det hennes begravning o flaggan ska hissas på halv stång.

Sista dagen i solen

Idag har vi tagit det väldigt lugnt. Mest legat i solen och njutit av värmen. Lite blåsigt men annars riktigt skönt. I kväll blir det en sista utemiddag och i morgon frukost o transfer till flygplatsen.

I går var vi på traditionsenligt restaurangbesök på Yumbocenter i Playa Ingles. Kött som serveras och tillagas på het sten på bordet. Så gott och mysigt.

Haklapp hör till för att skydda kläderna. Senare på kvällen blev det Turbo bar o pub, tredje kvällen med samma musiker. Hade gärna lyssnat på dem igen om vi hade stannat kvar. Igår blev det även lite dans. Så roligt, förstår inte varför vi inte dansar oftare.

Har inte riktigt nått målet med 10 000 steg om dagen men igår kompenserade vi med simning o dans. Sedan bojkottar vi hissen och tar trapporna. Här om dagen hade Stefans telefon registrerat 46 våningar o då räknas bara uppför.

Hem till begravning och sedan en veckas jobb innan nästa semestertur, denna gång till snö o kyla.

Puerto de Mogan

Det blev visst en båtutflykt idag. Härligt solsken men lite blåsigt. Först buss till Puerto Rico och sedan båt till fina Puerto Mogan.

Ett så mysigt ställe att strosa runt i.

Det var gott om fisk i hamnen.

När vi kom tillbaka blev det en promenad upp till hotellet. Hotellet ligger vackert men det är en tuff backe när man har vart nere vid havet.

Nu samlar vi kraft för en liten pubrunda med musik i kväll.

Sol

Igår firade vi grannen Jannes 75 års dag. Lite bubbel på altanen, middag på mysig reataurang och sist musik på en pub. Tror att jubilaren var nöjd.

Jag jobbar för att komma ner i samma avslappnade läge som Stefan vart sedan vi lämnade Sverige. Vi är lite olika där, han kopplar av direkt medan det tar lite tid för mig. Men vi har det gott o tankarna på omorganisationen på jobbet börjar luckras upp i mitt medvetande.

Vi har ett mål och det är minst 10 000 steg om dagen. Hittills går det bra. Trappträning till pool o frukost 40, till receptionen 96 och så 20 till gatan ovanför? Där kommer mitt kontrollbehov?

Vädret är fint även idag så nu blir det solsängsläge med bok i öronen. Älskar verkligen talböcker, så smidigt.

Gran Canaria

Jag var lite orolig för vädret här men hittills har det vart varmt o skönt även om solen stundtals har gömt sig bakom molnen.

God mat, sol o promenader. I morgon firar vi en 75 åring.

Kvällens fisk tillagad i salt och sedan flamberad. Så gott och nästan vikt väktar vänlig. Det gäller däremot inte kvällens drinkar.

Hoppas på en god natt för nu är jag trött?

Nu drar vi!

Japp nu drar vi till varmare breddgrader, hoppas på en veckas sol o lite bad men framför allt lugn och återhämtning.

I veckan har vi avtackat bästa chefen som går vidare mot nya mål. Kommer att bli tomt utan henne❤️

Andra paret tovade vantar är klara o nu stickar jag raggsockar till Pelle. Skön avkoppling när vissa delar av livet känns upp och ned.

Får se om jag får lust att blogga på resan annars hörs vi när vi är hemma igen.

Obs hus o hem vaktas av son o lånehund ? känns tryggt.

Avslutar med en bild på killen som säger att han inte kan cykla ?