Ute på tur

Började i onsdags med Håverud. Trevligt sällskap på kvällen av Stefans kusin med fru.

Så fint där så vi valde att stanna 2 nätter.

Resans mål var Trollstigen i Norge så på fredag rullade vi över gränsen. Första natten en bit från Kongsvinger.

Lördag var mest en transportsträcka till Trollväggens camping för att vara nära Trollstigen på söndag morgon då det lovades fint väder. Passade på att stanna vid några vackra platser på vägen.

Kvällen vid trollväggen var lite dimmig men fin. Enligt mannen på campingen hade de haft regn 40 dagar i sträck så vi har verkligen prickat in rätt dag. Fantastiskt väder

Morgon vid trollväggen

Trollstigen, både mysigt och lite läskigt på en och samma gång😊 tur att chauffören är så skicklig. Både han och jag är lugna när han kör😍 Tvärt om hade ingen vart lugn. En höjdrädd och en som inte hade litat på sig själv😳

Efter trollstigen tog vi sikte på Ålesund. Stannade till vid Gudbrandsjuvet. Ett fantastiskt vattenfall.

I Ålesund åkte vi upp på utsiktsberget Aksla och tittade på utsikten.

Efter en fantastisk dag har vi landat på ställplats i Ålesund. Snart dusch och en promenad på stan.

Halva semestern

Så fort det gått. Gjort mest ingenting precis som en semester ska vara. Jag har lite svårt att koppla av men jobbar på det.

Har i alla fall börjat anlägga rabatten som jag planerat för. Köpte plåtar till kanter igår så hoppas få hjälp att bocka till dem idag. Kom på i natt att första växten som planteras ska bli en av vipphortensiorna jag har i krukor, kan ju bli att den på sikt tar över rabatten men första åren kan den få växa tillsammans med perenner. Tänker mig stjärnflocka, spirea, och någon låg kantväxt. Kanske några lökar för blomning i vår.

Vaknat med ont i nacken så kanske inte blir så mycket gjort idag men det brukar ju oftast bli bättre när man kommer upp och rör sig, får hoppas på det.

Hittills har semestern vart mycket handarbete, virkar på en mandala och rutor till en väska. Varvar det med att sticka på en kofta till svärdottern.

Har vart en tur till Ullared, Alingsås och Partille annars har jag vart hemma men i nästa vecka blir det husbil. Vädret får bestämma om det blir Norge eller kanske Danmark.

Husbilen har vart med sonen på scoutläger i två veckor. Låter ju inte så scoutigt men som lägerchef behövde han en fast punkt att förvara alla saker på. Ca. 2000 scouter i Tämta. Han och många andra har lagt många timmar under mer än ett år på planering.

I morgon hoppas jag på bra väder och trevligt sällskap då jag bjudit in till fika och handarbete på altanen. Nu förtiden kallas det ju för stickcafe men förr hette det ju symöte😊 Lagt inbjudan på Facebook så får se om några nappar.

Måste ju bara visa att jag lyckades vinna i minigolf. Helt otroligt då bollar inte är mina bästa vänner. Rundan därefter var ordningen återställd och jag kom sist 🙃

Fina Dahlian vi fick av Stefans syster.