Tiden går fort

Redan V17. För en vecka sedan var det nästan sommarvärme men i helgen blev det vinterjacka o mössa igen. Får hoppas det blir varmt snart.

Förra helgen hade vi arbetsdag hos Markus med familj. Trädgårdsfix mest hela dagen. Om två veckor blir det hos oss. Då planerar vi att måla panel till huset och kanske börja sätta plåt på snickeriet.

I fredags var vi på Cyrano i Alingsås och åt pizza och sedan en fin promenad i Brobacka.

Sitter nu hos frissan och väntar på att färgen ska bli klar

Blev lite trädgårdsfix i helgen trots kylan.

Kallsådden i växthuset börjar komma upp. Rabarberna som växt under tunnan var färdiga för skörd medan de utan bara börjat växa. Det blev rabarberpaj till kvällsfika. Den här gången med kokos i smuldegen, gott var det.

Har sått nytt hydroponiskt i Harvyn igen eller andra Harvyn. Har en med 6 tomatplantor och nu en med gurka, basilika och sallad. Har även gjort iordning en tetra med två odlingskorgar med sallad. Från förra sådden har jag en fin tomatplanta, malabarspenat och basilika. Tomaten har fått flytta till en hink och växer vidare som hydroponisk, basilikan och malabarspenat däremot hamnade nu i jord.

I helgen fick vi ännu ett bevis på att Corona är en hemsk sjukdom. Ännu en vän till vänner i 60 års åldern blev svårt sjuk och avled. Längtar så efter vaccin och ett normalare liv vad det nu kommer att bli. Jag tror inte livet någonsin blir det samma igen men förhoppningsvis bra ändå. Om det kan få oss att uppskatta livet och varandra på ett nytt och bättre sätt kom det ju ändå något gott av skiten.

April snö….

Vädret kan vi ju inte göra något åt så det är bara att acceptera. Bättre att lägga kraft på det vi kan påverka.

Aprilsnö är fåragö=lika bra som fårgödsel. Lite fel i tid men idag bytte S till sommardäck på min bil 😊

Började med trädgårdsfix i går. Önskar jag hade haft mer tid men det känns alltid bra varje vår att börja odla. I år tänker jag att odla mer blommor men även ätbart. Har försått tomater o kål i växthuset. Känner inte för att ha huset fullt med omskolade plantor. Testade förra året att kallså och det fungerade bra.

Sått tomater även i min nya Harvey, hydroponisk odling. Vill testa att odla så i växthuset i sommar.

Förra helgen upptäckte jag att en sork hade kalasat på vårt äppelträd och tänkte fortsätta med det. Men nu är den oskadliggjord. Trädet har den däremot hunnit skada rejält. Har i varje fall gjort ett försök att rädda det. Plastat in stammen och hoppas att det klarar sig.

Idag har jag tagit hand om mina pelargoner eller rättare sagt slängt alla utom en de andra hade inte klarat vintern. Men det känns inte som någon direkt katastrof, känner mig rätt färdig med pelargoner för den här gången. Nu ska jag odla annat i alla mina fina lerkrukor. Får se vad det blir 😊

Peter hade inte covid-19 och Andreas har frisknar till. Så skönt att det gick bra inte alla har den turen.

I veckan har vi haft några fina skogspromenader. Så skönt för kropp o knopp.

Helgerna går så fort. Har funderat lite på att gå ner i arbetstid, en ledig dag var annan vecka hade vart skönt. Risken är väl bara att jag bara får göra samma jobb på mindre tid och med mindre lön. Tål att tänkas på.

Påsk

Så skönt med extra ledigt. Rätt så trött och sliten efter att ha börjat på nytt jobb så påsken med 4 lediga dagar känns så behövligt. Tanken på att hälsa på fastern redan torsdag efter jobbet fick jag ändra. För att hälsa på måste man boka tid och just då passade det inte så det fick bli fredag förmiddag istället. Hon har ju vart dålig och inte särskilt samarbetsvillig sedan hon flyttade in för 2 månader sedan så de har inte lyckats få henne att duscha. Med lite övertalning och löfte att fixa med håret fick jag fixat det. Tror hon var nöjd ändå när det var gjort. Hade med mig lite nya kläder som hon fick på sig. Benet är fortfarande väldigt svullet efter proppen men jag hittade ett par byxor med vida ben som fungerade. Får försöka hitta något mer par så hon har att byta med.

När jag kom hem hade vi besök av en kusin till Stefan. Så skönt att få umgås en stund.

Skulle fixat äggjakt för barnbarnen men det får bli idag istället ska bara fixa o äta frukost först.

Husbilen är städad o besiktad men vi har beslutat oss för att vänta med första turen till en annan helg. Så skönt att bara vara hemma.

Andreas har covid och Peter väntar på provsvar så båda är i karantän. Känns lite elakt att inte släppa in Peter men det går ingen nöd på honom. Igår fikade ha på altanen hos Markus när vi andra fikade inomhus. Han är inte sjuk så troligen har han inte covid, hoppas på svar idag.

Trots att vi saknar våra vänner är det ändå lite skönt att bara vara. Så trots allt finns det något positivt mitt i pandemin mer tid för vila och eftertanke. Hoppas på vaccin och ett ”normalt” liv.

Glad påsk till er alla.