Lite av varje

Då har det blivit några turer i vården igen. Roligt att vara igång men mycket att tänka på. Känner ju inte till lokalerna så det blir en del letande. Först hade jag problem med larmet men det tror jag att jag fått kläm på nu. Idag har jag gjort det digitala testet för läkemedel o insulin delegering, återstår att träffa sjuksköterskan. Igår blev det drygt 6000 steg på jobbet och sedan ca. 6 km promenad med en kompis. Tänk att mitt artrosknä klarade det alldeles utmärkt.

Igår var jag även på mammografi så nu är det bara att vänta på brevet och hoppas på det bästa.

Idag har det vart fint väder och det blev en stund i trädgården efter jobbet. Pelargonerna har flyttat in och i söndags tömde jag växthuset på Tomat, gurka o physalis. Gurkan är det som har gett mest. Tomaterna har vart en stor besvikelse. Ca. 20 plantor men inte många tomater.

Skördade majsen i helgen, det blev 5 små ynkliga men goda kolvar.

Har örtsalt som står på tork i ugnen. Första försöket, ser lovande ut.

Grönkålen är i varje fall en lyckad odling, bara att hoppas på att den får vara ifred för hare o rådjur.

Dagens utsikt från trädgården får avsluta detta inlägg.

Potatisen upptagen

Då var potatisen bärgad. 10 personer med mer eller mindre arbetslust och förmåga?

Flitigast och sötast var Albin 4 år. Vilken arbetslust den lilla mannen har. Lite energipåfyllning så var han igång igen.

Ett samarbetsprojekt, Lund, Karlbom, Pettersson

September så här långt

Började månaden med att fylla 60 år. En härlig dag med överraskningsfirande. Mannen hade ordnat och jag visste bara att vi skulle sova på hotell. Började med lunch i Alingsås, Oves gatukök. Jag är ju sjukligt svag för korv med mos?

Målet efter lite kring manövrar var Nääs fabriker och hotellet där.

En mysig promenad i omgivningarna och sedan gjorde vi oss klara för middag i restaurangen. En liten fördrink i baren. Då kom den finaste överraskningen? Först kom Andreas sedan Peter bärande på Albin, Markus o Pelle och sist Camilla. Jag hade inte fattat något, trodde det var en middag för två. Så glad att de kom

Sista semester projektet, rabatt runt flaggstången. Tack Stefan, Albin Markus o Peter för hjälpen. Gräva, plantera och köra fram material gjorde jag själv men resten fick jag hjälp med.

Med tanke på pandemin kändes det inte helt rätt att ha fest men jag gillar ju att fira så lite öppet hus fick det bli i alla fall?

Efter 4 härliga semester veckor var det dax för jobb igen. Det blev 1 dag, nästa dag vaknade jag med förkylning som envisas med att stanna i min kropp. Så nu börjar det närma sig två veckors sjukskrivning?

Måste ju även visa min kofta. Rätt nöjd med resultatet.

Avslutar med lite blommor från trädgården

Krånglade blogg

Sedan uppdateringen har det vart problem att ladda upp bilder. När jag sedan blev sjuk, förkyld trött o hängig har jag inte försökt hitta felet. Kanske önskar jag att det ska lösa sig av sig själv?Det är det jag testar nu?

Tre dagar i skogen

På söndag tog vi först en tur ut på Ängsmossen och dess öar och sedan en tur till i en annan del av skogen runt byn. Hittade gott om svamp, både kantareller o taggsvamp.

Dag två blev en svamp runda till och 1 liter lingon.

Såg så mycket lingon så dag 3 blev det 4 liter lingon som nu ligger i frysen.