V39

Efter två veckors jobb, var det så nyss vi hade semester? Motivationen är väl inte på topp, oro, irritation och alla andra känslor blandas. Vad ska det bli för jobb i framtiden, vill jag ha det jag blir erbjuden eller ska jag lägga mer energi på att hitta nytt? Just nu är vi brickor i ett spel. Tur man har annat i livet som är viktigare än jobbet.

I går blev det lite mys med sötaste barnbarnen

[wpvideo H2T9LQvH]

Tanken var en helg på Malö men det blev inställt på grund av förkylning. Idag tog vi oss ändå ut till klädesholmen och salt&sill. Gott, trevligt o mysigt.

I övrigt har det vart fullt upp i veckan. Stickcafé i Kilanda, anhörigmöte på fasterns äldreboende o röj i hennes lägenhet.

Borde fixat i trädgården men det får bli nästa lördag, hoppas på fint väder då. Plockade in en bukett av de sista blommorna i går.

Känns ändå rätt okej med höst ändå, dax att mysa till det o tända levande ljus.

Första veckan efter semestern

Oj så seg man kan vara, snozat extra länge varje morgon. Tur man har flextid. Inget roligt att komma tillbaka och få reda på att utredningen om bemanningen framtid istället är en utredning hur bemanningen ska avvecklas. Ja någon i någon form ska det ju rekryteras o bokas timvikarier men inte av oss. Men livet går vidare, kollar efter andra jobb och funderar på vad en omplacering kan innebära.

Fasterns lägenhet såldes i tisdags och ska vara röjd o städad till 25 oktober. Ska bli så skönt när det är klart. Kanske att vi kör första lasset möbler på fredag. Sedan blir det städfirma.

I fredags tog vi husbilen till Vänersborg tillsammans med Stefans syster med man. Åt gott på Koppargrillen och sov på ställplatser i marinan. Vilken dag vi vaknade till.

Sedan var vi på Skogens veteraner och kollade på gamla skogsmaskiner. Kanske inte mitt intresse men med det fina vädret var en dag i skogen riktigt skönt.

Idag har vi också vart i skogen men den här gången mestadels vår egen. Hittade lite svamp.

Det blir inte mycket kvar när den är förvälld.

I kväll just innan det mörkade blev det lite trädgårdsskörd. Fläderbär, squash, sparrisärt, årets sista paprika och en kronärtskocka.

Semestern slut?

Japp på måndag börjar jag jobba igen. Hade gärna haft ett par veckor till, så skönt att vakna och ligga kvar en stund och fundera på vad som ska göras idag.

I veckan har jag hälsat på fastern på äldreboendet. Men oj så snurrig hon har blivit. Sorgligt men än så länge fungerar det om det är lugnt runt henne. I morgon är det visning av hennes lägenhet, 12 intressenter har anmält sig. Ska bli så skönt när det är klart.

Annars har jag mest pysslat runt här hemma. Så gott att bara lulla runt o ta dagen som den kommer.

Har sytt gardiner av gamla fina lakan. Gardinkappa och 3 örngott av varje lakan. Äntligen fått köpt mönster o tyg till klänning. Ska försöka komma igång med den i morgon.

Finaste Pelle har fyllt 6 år och den dagen hämtade jag honom i skolan o Albin i förskolan. Vi fixade tårta o mat tills föräldrarna slutade jobba.

Tänk att jag har inte gått upp i vikt ens under semestern?. Nu är det drygt 18 kg ner sedan i november förra året.

Mina knä är bättre och idag blev det en tur i skogen. Hittade inga kantareller men lite andra vackra svampar som fick stanna i skogen.

Har fixat löken och plockat in dem.

Lite annat från trädgården.

Fixat höst på yttertrappan. Hade tänkt bara vitt grått o grönt men det blev en liten färgklick också.

Hemma

Borta bra men hemma bäst men hemma uppskattas mer när man vart borta.

Plockade ur husbilen men väntar med städning då vi prioriterade att städa huset. Lördag kväll hade vi barn o barnbarn på besök. Lite gott att äta och bara ta det lugnt.

Söndagen startade med besök av Albin

Sedan har jag röjt i växthuset, skördat och njutit av dagen. Fikat med grannar o cyklat med Pelle.

Stefan jobbar med ställning o tak inför solcellsinstallasion om någon vecka.

Nu drar vi hem

Efter några fina dagar i Tyskland är vi nu på Stena färjan mot Göteborg igen. Idag har vi bara tagit det lugnt i Kiel. Lite shopping på Citti market och god mat på stamstället när vi åker till Kiel, Rattskeller. Idag blev det ingen wienersnitsel men maten var som vanligt god.

Passat på att köpa födelsedagspresent till världens bästa Pelle som fyller 6 år på tisdag. Längtar efter barnbarnen nu?Startar resan med öl o cider i baren sedan blir det nog tidigt i säng.Avslutar resebloggandet med en film från Citti marker. Man kan göra mycket med lego.

Tyskland dag 10

Vaknade vad vi räknar med sista natten på camping för den här gången. I kväll räknar vi med att hitta en ställplats nära Kiel och i morgon kväll färjan hem.

Mycket åkande idag också men även det är en upplevelse i sig.

Upp, ner, hit o dit. Vi försöker åka mest på mindre vägar men nu är det transportsträcka mot Kiel. Har hittills haft relativt tur med köerna. Kilometer efter kilometer med bilar i mötande fil.

Besökte en rosenträdgård i Bad Langensalza. Blev lite sugen på att anlägga en rosenrabatt hemma men först ska jag försöka fixa till den missskötta perennrabatten.

Passade på att fika i rosencafét.

Nu får det bli skärpning innan nästa torsdags vägning på WW? men gott var det.

Tyskland dag 9

Mest åkt bil idag men sett mycket fint efter vägen. Har lämnat Romantiska vägen och åker nu norrut på Allé vägen. Det har vart mycket upp och ner under dagen. Vi är lite sent ute men hade vi åkt för ca en månad sedan hade solrosfälten vart magiska, nu är de flesta utblommade och där det fortfarande blommade fanns inget lämpligt ställe att stanna till. Gjorde ändå ett försök att fota från bilen i farten.På många ställen kan man stanna till och köpa pumpor. Vi stannade inte för att köpa utan för att fotografera. Jag får hoppas att min enda pumpa hemma har klarat sig och börjat mogna.Står nu på en camping utanför Eisenach.

Tyskland dag 8

Vaknade av att hela stadens parkarbetare passade på att klippa gräs, trimma och städa på ställplatser. Himla bra timing att börja på morgonen just där en massa människor sover i sina husbilar. Nog med gnäll sedan har dagen rullat på.

Vi började med att gå runt i Nördlingen bland annat på stadsmuren. En fin liten stad.

Efter detta åkte vi vidare på romantiska vägen till Rothenburg ob der Tauber.Ännu en liten tysk pärla.

Vilade en stund i husbilen innan vi besteg ännu en stadsmur. Den här gången för att få se utsikten över Tauberdalen.

Strosade runt i staden på kvällen.

Hittade en liten butik som säljer julpynt hela året. Det var ju inte öppet på kvällen men man kan ju fönstershoppa? billigare så.

Dagens steg drygt 15 000, rekord sedan jag pajade mitt högerknä för en månad sedan. Laddat med värktabletter till natten?

Bokat om hemresan till fredag kväll. Borta bra men hemma bäst♥️

Tyskland dag 7

Startade i Augsburg i förmiddags, snurrade runt en stund i staden innan vi insåg att det inte gick att parkera med husbil så vi bestämde oss för att dra vidare. Stannade till i staden Donauwörth där det fanns en fin parkering?. Låter kanske lite knäppt men om man inte blir av med bilen är det bara att åka vidare.

Donauwörth har sitt namn av att Wörth rinner ut i Donau där. En riktigt fin liten stad.

Hittade en restaurang med bra glutenfritt utbud men servicen kunde vart bättre. Ingen fråga om man ville beställa något mer och när vi väl fick beställt missade de min panakotta. Jaja det var väl bra på sätt o vis.

Sedan åkte vi vidare till Nördlingen där vi hittade en ställplats centralt. I kväll blev det trerätters för att fira min födelsedag?

Tar nog en tur till i denna stad innan vi lämnar den i morgon.

Har idag sett små trevliga bokskåp på tre ställen. Bara att ställa in det man inte vill ha och ta en annan bok istället. Synd bara att man inte kan tyska?

Jag visste inte att Emil i Lönneberga hette Michel i Tyskland, visste du det?

Tyskland dag 6

Visst får man ändra sig? I vilket fall var det så vi gjorde i morse. Efter några timmars bilresa har vi nu börjat köra romantiska vägen med start i söder vid Füzzen. När vi kom dit regnade det rejält och skulle enligt väderprognosen göra så resten av dagen. Innan vi körde vidare blev det två korta stopp. Först Lechfall och sedan slottet Neuschwanstein.

På vägen blev trafiken stoppad av en bonde och hans kor som var på väg hem för kvällen.

Sedan rullade vi på med förhoppning att hitta en plats för natten. Det var dåligt med ställ och campingplatser efter vägen så tillslut hamnade vi i Augsburg där vi stannat i natt.