Fototriss 326 Så här ser det ut där jag är.

En sanning med viss modifikation. Så här såg det ut från i tisdags och fram till lördag eftermiddag. I dag är det tö väder och snön har ramlat av träden. Vet att det ska vara dagsaktuella bilder i detta tema men idag har jag en krånglande fot så det har inte blivit någon promenad.
Bilderna är tagan ett par mil norr om Göteborg i fredags. Tidigare i veckan hade vi några dagar med underbart blå himmel som inbjöd till en hel del fotograferande. Om någon är intresserad finns de i några inlägg från tidigare.
IMG_2314

IMG_2317

IMG_2320

Fototriss kan du se hur det ser ut på andra ställen i landet

Långledig helg

Långledig helg, känns som en hel evighet på torsdag när man går av och så vips är det söndag eftermiddag. Vi har haft en mysig helg med Pelle och hans föräldrar. Vi passar Pelle o föräldrarna snickrar på huset.

Började fredagen med att köra en son till tåget 05.30 i Alingsås. Väntade tills Ica maxi öppnade och strax efter kl 7 var jag hemma igen. Egentligen tycker jag inte att affärerna behöver ha så långa öppettider framför allt inte så sent på kvällarna. Affärspersonalen har ju sämre arbetstider än vi som jobbar i vården. Vi behövs ju dygnet runt men behöver vi verkligen handla så sent? 

Hälsade på fastern som inte mår så bra just nu. Sedan blev det hämtning av Pelle på förskolan. Så himla mysigt att se hur han har det där. Plockade upp Camilla på Salgrenska och sedan hem. Spinning på kvällen och räkor framför tv.n

Sedan har det vart lite bakning, pubafton, fika m.m. 

Bland annat har jag bakat dessa semmelcupcakes. Gott var det och så klart var de glutenfria. Receptet kommer från tidningen på bilden.  

   

Vinter

Det kan man verkligen kalla vädret idag. Vaknade till en värld full av vitt fluff. Bilen kom med nöd o näppe ut ur garaget och när den väl var på vägen blev det bom stopp. Fick inse att jag inte skulle kunna ta min bil till jobbet idag. Som tur var hade mannen gått upp och han fick köra mig.
Vi var på bio i fredags och såg ”En man som heter Ove” en replik var. Audi, 5 nollor, 4 i grillen och en bakom ratten. I dag var förmågan hos min Audi att ta sig fram i snön 0. Annars älskar jag min lilla bil. Om det är en nolla bakom ratten får andra avgöra.

Filmen var en blandning av leende o tårar, precis som en bra film ska vara. Kan verkligen rekommendera ”Ove”. Efter filmen blev det en annan Ove, Oves gatukök i Sävedalen. Gott mos. Så man kan säga att vi hade Ove tema.

Mannen har drabbats av en envis ischias som den senaste veckan bara blev värre och värre. I går var han hos Naprapaten Marika i Kungälv och var redan bättre i morse. Men efter dagens snöröj med traktor o skyffel har han mera ont igen. Hoppas att torsdagens planerade besök hos Marika får det att blir bättre.

Har vart ute med kameran några gånger de sista dagarna. Snön lockar till foto. Vi har exprimenterat med såpbubblor men hitintills inte lyckats fullt ut. Men skam den som ger sig.

Lite semmelfika som avslutning.
Bilduppladdningen krånglade så inlägget skrevs igår och publicerades i dag.

IMG_2048

IMG_2090

IMG_2102

IMG_2127

IMG_2133

IMG_2139

IMG_2143

IMG_2145

IMG_2162

IMG_2170

IMG_2176

IMG_2179

IMG_2185

IMG_2187

IMG_2189