Vårkänslor

Ja visst är våren på gång. Just den här helgen är vädret lite trist, mulet o regn av och till. Idag skulle jag påskpysslat med Pelle o Albin men på morgonen upptäckte de att Pelle fått löss så då fick vi skjuta på pysslande. Istället blev det städ o påskpynt. Mysigt att få fram lite tuppar, hönor, ägg och påskris. Hämtade in forsytiakvistar för en vecka sedan och nu blommar det så fint.

Plockat i några nya grenar idag för blomning till påsk.

I går fyllde fastern 92 år. Jag o syrran var där några timmar. Hon mår bättre men tyvärr är hon nästan lika snurrig så det blir nog inte bättre. Vi hade med tårta o wienerbröd till medboende o personal.

Har börjat sticka på en tröja till Peter. Har inte hunnit så långt men det får väl ta den tid det tar.

Den här helgen kommer vara barnfri, Peter har åkt till Fjällen för att åka på tur, Andreas har träffat en kompis som sedan visade sig ha covid-19 så han får hålla sig i karantän, Markus o hans familj får bekämpa sina löss innan vi ses.

I morgon får det bli en översyn av husbilen. Besiktning på fredag och sedan kanske vårens första tur i påsk.

Förra helgen skulle mamma fyllt 90 år, hon dog redan 1995 bara 64 år gammal så det är många år nu som vi saknat henne.

Igår skulle Stefans pappa också fyllt 90 år. Mamma och han gick i samma klass i skolan. Av generationen före oss är det inte många kvar nu.

Tiden går så fort

Ser nu att jag inte bloggat på 3 veckor. Vet inte riktigt vart tiden tar vägen, det är mest måndag o fredag hela tiden.

Skrev sist om faster Märta att hon var dålig. Hon repade sig rätt bra men oj så snurrig hon blivit. Både flytt och att vara sjuk har tagit hårt. Var hos henne flera gånger när hon var som sämst men nu är det 2 veckor sedan jag var där. Först lite förkylning och sedan så trött så har inte riktigt orkat.

Jobbet tar just nu all min kraft. Mycket nytt och fullt upp med schemaläggning och annat. Rätt skönt att jobba hemifrån men så härligt att träffa kollegorna de få gånger vi haft möjlighet.

Fördelen med hemjobbet är ju att få sova lite längre på morgonen och vara hemma när man stämplar ut. På med ytterkläderna och ut på promenad direkt efter jobbet är så gott för kropp o knopp.

Försöker variera och gå åt olika håll. En dag till Pussasjön nästa till Sunnasjön och tredje dagen till Gärdsjön. Ca 4 km tur o retur. I dag blev det skogsrundan.

Har i veckan stickat klart Markus födelsedagspresent. 3 veckor försent men nu är den klar.

Nästa projekt är tröja till Peter. Börjat kolla efter mönster men inget bestämt ännu.