Nytt jobb

Ja det var det jag funderade på förra helgen. Fick samtal från chefen förra fredagen med erbjudande om ett vikariat på min gamla arbetsplats att bland annat lägga schema för 4 avdelningar. Visserligen bara till i augusti men ändå ett steg framåt. Hamnar i en ny omplaseringskarusell igen efter detta så ännu är det inte över.

Hej då kontoret

Om det inte vart för corona hade vi nu vart i full färd att packa för fjällen men det har vi avbokat. Lite surt med pengarna vi redan betalt för stugan men inte värt risken. Nu blir det istället en vecka ledigt på hemmaplan. Ev en kort tur med husbilen i slutet av veckan.

Det jag planerar för nu är promenader, trädgårdsfix, god mat o fika och att ta dagarna som de kommer. Ladda om för nya jobbet som nog kommer att bli tufft men roligt.

I går efter jobbet var vi hos några grannar på after work i hästhagen. Ett spontant evenemang ?Det var mysigt men när solen gått ner blev det kallt. Hem till tv och min stickning.

Nuvarande stickning en tröja till barnbarnet Pelle 6 år

Idag är Stefan i skogen, arbetsdag med jaktlaget. Själv ska jag se om det går att gräva så jag blir klar med min stenkant i trädgården. Förra söndagen tinade det inte upp tillräckligt för att göra klart.

Sol, vår, trädgård, tvätt….

Vilken fin helg det vart. Trots att jag fortfarande är trött efter förkylningen har jag börjat pyssla i trädgården. Sedan vi gjorde iordning grusytan med odlingslådorna har jag planerat att lägga en kant med sten mot gräsmattan. Det är inte klart men på gång. Inget perfekt jobb men nöjd ändå. Kommer att bli så fint när det är klart. Självgjort känns alltid bra.

På lördag hade jag hjälp av två små pojkar.

Altanfika i solen.

Idag har vi fått in årets första utomhus torkade tvätt. Lakanen ligger nu i sängen. Det är en viss känsla första på våren.

Har haft lite att fundera på i helgen och tror jag vet vad jag ska svara. Skriver mer om det när jag vet säkert.

I morgon blir det jobb hoppas jag. Svårt att veta om jag är frisk nog att vara på kontoret i dessa Coronatider.

Påbörjat en ny stickning i helgen. En tröja till Pelle, lätt mönster som fungerar framför tv.n och i sällskap. Bild kommer när jag kommit lite längre.

Hem ljuva hem

Tur att man trivs hemma ?förbereder för växthusfika.

Men vilken osäkerhet, är jag frisk nog att gå till jobbet på måndag? Kommer vi iväg till fjällen? Hur länge ska det vara så här?…….. Frågorna är många. Men vi har det egentligen väldigt bra. Var rädda om er alla så ses vi när livet blir normalt igen.

Vårtecken

Lämnade sjukstugan och tog en liten vårpromenad till blåsippsbacken.

Sedan var kraften slut o jag hamnade på soffan igen. Men tillfrisknandet går framåt bara en omgång Panodil idag. Man får vara glad för det lilla.

Har även fått klart mina vantar, inte helt perfekta men bra nog

Igår tog jag mig i kragen och skolade om mina plantor. Ett litet steg åt gången.

Sjuk igen

Var hemma fredag förra veckan o måndag denna. Hann jobba två dagar innan feber o hosta slog till igen. Tror inte det är coronavirus som drabbat mig men rådet att stanna hemma vid feber o luftvägsproblem måste ändå följas. Ska jag vara ärlig så hade jag inte orkat jobba. Har nu krupit under dubbla täcken o små fryser. Har kokat ingefärsshot idag, borde gjort det för längesedan. Helgen får avgöra om det blir jobb i nästa vecka.

Hann med en kväll med papperslöjd innan jag blev sjuk igen.

Kanske är våren på gång.

Plockat in de första blommorna den här våren