Jul 2021

Då var julen över för i år men inte min ledighet. Nästa jobbdag 10 januari, nästan inga planer, känns så skönt.

Julafton hos Markus, två mycket förväntansfulla barn. Albin avslutade med att summera det som bästa dagen i hans liv.

Känns som det blev lite väl många julklappar men så blir det väl lätt. Själva har vi beställt nya sängar så det fick bli vår julklapp. Kommer om allt fungerar i vecka 6.

Igår var det traditionellt firande med Stefans familj. 23 personer i lokalen på snickeriet. God mat och trevligt umgänge. Årets julklappslek hade tema ätbart för ca. 50kr känns som ett konsept att köra vidare på.

Idag har vi haft en lugn dag. Fixat sista disken efter gårdagen och tvättat och hängt ut lakanen på frystorkning och nu har vi bäddat med samma igen. Doftar ljuvligt.

En frostig promenad i vackert väder och en middagslur på soffan. Borde unna sig fler sådana dagar.

Peter o Markus har vart på isen med barnen och kört gokart o radiostyrda bilar. Pelle o Albin fick var sin radiostyrd i julklapp.

När alla batterier tagit slut fick Peter springa o dra snowracer i stället.

Temperaturen i jul har vart mellan – 10 och – 16 grader så i år kan det inte jämföras med midsommar.

Fjärde advent

4 arbetsdagar kvar till välbehövlig julledighet. Mycket som ska vara klart innan men det ska nog gå bra. Längtar så efter vila. Har haft en vecka med dålig sömn, stress och på det oro. Tur jag inte lever ensam. Gott att sitta nära och känna att man är älskad, vet inte vad jag gjort utan familjen.

I går var det planerat julbord med grannarna. Först hoppade ena paret av och sedan det andra. Men vi valde att åka i alla fall. Tog med två av sönerna istället. Blev en mysig jullunch på Uddetorpssäteri. God mat, trevlig personal och trevlig lokal.

Väl hemma igen blev det tillverkning av årets julgodis. Aftereighttryfflar, bountybollar, hallonkola och kolafudge med vitchoklad och havssalt. Check på det.

Idag har vi grejat lite på utsidan och städat lite. Personligen blev det lite si och så, har ryggskott sedan i fredags. Var rätt okej i går men lyfte lite tungt idag och då var det kört igen.

I torsdags ringde ena kusinen och berättade att hennes bror hade dött. Andra kusinen i år så nu har jag bara tre kusiner kvar. Inte helt oväntat då han levt ett hårt liv med droger och alkohol. Han blev ändå 69 år.

I veckan hämtade vi nya soffan. Lite ovant att sitta i då den både är högre och fastare än den gamla. Bild kommer så småningom. Funderar på nya kuddar och kanske en pläd för att pigga upp det lite.

I morgon jobb kl. 06 och sedan är planen att hälsa på fastern på äldreboendet. Får se om ryggen pallar för det men det finns ju värktabletter att ta till. Nu är det natti natti.

Tredje advent

I helgen har jag bakat. Lördagens kakbak blev lite si och så. En helt misslyckad en okej och en bra. Idag har det mesta fungerat. Först glutenfritt bröd på stekhällen och sedan 2 satser vanligt. Allt fungerade bra och bara en brödkaka fick för mycket färg. Avslutade med en omgång Rånepepparkakor, tredje satsen för i år. Så nu är nog julbaket i stort sett klart. Kanske någon mjuk kaka och en sats bröd till.

Hann även med en snöig promenad. Mina nya dubbade skor är verkligen både varma och sköna. Så glad för det inköpet. Det var meningen att Stefan skulle gått med men han fick ta traktorn och dra upp en bil som hamnat i diket istället.

I fredags hade vi traditionsenligt glögg i krysset. En uppskattad tillställning som vi avslutar med Janson hos Ann och Magnus. B både gott o trevlig.

Nio arbetsdagar kvar till en välbehövlig julledighet.

Andra advent

I morgon tänder vi ljus nummer 2 när det blir frukost med Markus och barnbarnen. Camilla jobbar och om vi tar hand om barnen ska Markus fortsätta att montera garderoberna i vår hall. Tänk om det äntligen blev klart. Hallen har verkligen vart ett långt projekt men kommer att bli så bra tillslut.

Veckan som gått har jag vart i Göteborg på kurs för administratörer. Hela vår arbetsgrupp på 7 administratörer fick gå, lite lyxigt men det är vi värda. 4 olika föreläsare och alla lika bra. Onsdagens snöfall gjorde att vi fick prova hur det är med inställda tågavgångar. Skönt att slippa det för att ta sig till jobbet. Sedan när jag väl kom till bilen hade nyckeln laddat ur och jag fick ringa Stefan som kom med extra nyckeln. Hemma trött och frusen klockan 21 funderade jag på att ta andra kursdagen på distans men ändrade mig och det var det värt. Live är bättre än att sitta framför datorn.

Idag har jag äntligen kommit ut i snön medan det var ljust. Så underbart.

Har haft ute sängkläderna på vädring och lakanen på tork. Något visst är det med lakan som torkat utomhus.

Julpyntat och fixat idag. Saknas lite men det börjar bli lite juligt i huset. Stjärnan jag pysslat med är klar och upphängd. Slutade vid 6 lager. Riktigt nöjd med resultatet.