Hemma igen

Började dagen på museum i Älvdalen. Porfyr och Hagströmmuseet. Porfyr är en bergart som finns där och Hagström tillverkade först dragspel och sedan elgitarrer. Lite kultur och historia skadar aldrig. Sedan åkte vi till Rättvik och promenerade på Siljansstrand och ångbåtsbryggan. Åt lunch och sedan rullade vi hemåt. Det regnade en hel del så det lockade inte direkt att stanna så nu är vi hemma igen. Trots att vi har bra sängar i husbilen är det ändå skönt att komma hem till sin vanliga säng.

Även här hemma har det regnat och åskat idag. I morgon blir det koll vad som hänt i odlingarna när vi vart borta och så behöver vi säkert handla mat. Men först natt och sovmorgon.

Dag 7 Dalarna

Idag var målet bestämt till Stopfallet vid Älvdalen. GPS.n var inställd på kortaste vägen dit vilket oftast gör att man hamnar på små mysiga vägar, så blev det även idag.

Ner till denna bro var det en riktigt krokig väg men så mysig. Sedan stannade vi till vid ett gammalt sågverk.

Passade även på att fotografera några gamla lador.

Vattenfall har ju blivit den här resans tema. Stannade på en rastplats för lunch och fick som bonus se detta fall.

Sedan kom vi till dagens mål. Vägen ner till Stopfallet var över rötter och stenar men när vi kom ner var det klart värt besväret.

Jag hade bestämt redan innan att jag skulle bada men väl där nere blev även Stefan sugen på ett bad. Han väntade tills vi blev ensamma innan han blev näcken i bäcken. Lite kallt men hade gärna gjort det igen.

Fallet var fint även från ovan.

Nu står vi på Älvdalens camping. Kvällens middag blev pizza och sallad i samhället.

Lämnat vildmarksvägen.

Efter natt kommer morgon och vilken fin morgon det blev😊 vaknade med denna fina utsikt till frukost.

Rullade sedan vidare på 45.an. Tog en avstickare till Yxskaftkälen för att titta på en modelljärnväg av Inlandsbanan. Inget vi kommer att rekommendera då det kändes rörigt och ofärdigt.

Sedan körde vi vidare mot Ragunda och dödafallet men först ett stopp vid dagens vattenfall i Ammarån. Lite mindre än de på vildmarksvägen men fint ändå.

Döda fallet har en spännande historia men den får den som är intresserad googla på. Vi hade tur med vädret då det åskade i fjärran och när vi gått en tur runt fallet kom regnet.

Efter detta började vi kolla efter ställplats för natten. Thailändska Paviljongen kändes spännande så där är vi nu. Ännu en fantastisk historia att googla på.

För att gå in uppmanades man att ta av skorna, så fick det bli, vill ju inte bryta mot reglerna😊

Handlade thaimat som vi åt i husbilen medan det regnade och åskade, skönt att inte vara på tältsemester.

I morgon åker vi vidare mot Dalarna. Kanske blir det ett nytt vattenfall, har spanat in ett som verkar intressant.

Vildmarksvägen dag 3

Efter ett antal vackra mil har vi nu mer eller mindre lämnat vildmarksvägen.

Startade dagen med att titta på starten av Långdrags SM som var framför nattens ställplats vid Klimpfjäll.

Stannat mellan Dorotea och Hoting för natt.

Dagen har bjudit på fler vattenfall. Detta vackra trappstegsfall, så fint.

Sedan blev det utsiktsplats på Stalonberget. 570 möh. Fin utsikt för en fika.

Åt fantastiskt goda hamburgare på Bergmans vilt och fisk utanför Vilhelmina.

Proppmätta åkte vi vidare till Dorotea. Stannade på Polars husvagnsmusseum. Tänk vad camping livet har utvecklats.

Sedan blev det konditoribesök och övermätta sitter vi nu och njuter utanför husbilen.

Vildmarksvägen dag 2

Lämnade Gäddede på förmiddagen. Första stopp var Brakkåfallet, där en scen i filmen Dunderklumpen spelades in.

Sista bilden är på en pytteliten men så fin blomma Linnea. Första gången jag sett den i verklighet.

Sedan blev det ett vattenfall till 😊 Gaustafallet.

Vildmarksvägens högsta del över Stekenjokk är endast öppen för trafik sommartid och snöröjs oftast i början av juni. Snödjupet kan vara upp till 7 meter. Fjällvandring i husbil är ju ett bekvämt sätt.

Stannat tidigt idag på ställplats Klimpfjäll. Vilat en stund och i kväll blir det middag på hotellet.

Vildmarksvägen dag 1

Då var vi äntligen framme på vildmarksvägen. Började med ett stopp på turistbyrån i Strömsund för tips och karta. Sedan rullade vi igång den 50 mil långa turen.

Första stopp en militär skans från andra världskriget i Alanäs. Fin utsikt från berget.

Älskar björkarna i norr, mycket vitare stammar än hemma.

Stannade för lunch efter vägen vid denna fina fors.

Sedan blev det skranglig grusväg till Hällingsåfallet. 43 meters fallhöjd. Men så värt det, vilket häftigt vattenfall.

Nu står vi på Gäddede camping för natten. I morgon fortsätter vi utforska vildmarksvägen. Natti natti.

Nu rullar vi igen.

Semesterdag två, husbilsdag ett. I eftermiddags kom vi iväg. Fikat med barnbarn, svärdotter och hennes föräldrar på förmiddagen. Måste ju tanka lite barnbarnsmys innan avfärd 😊

Målet den här gången är Vildmarksvägen men vi tar det lugnt. Första natten är vi i Sjötorp. Promenerat vid slussarna, lite att dricka och en glass. Det ska va gott o leva.

Solnedgång över Vänern

Hittade en föregångare till min bil. Lite sliten men charmig.

Trädgårdsvandring i byn.

Japp idag har vi haft trädgårdsvandring i byn. 5 helt olika trädgårdar men så roligt att titta runt och få lite idéer här och där. Någon har mest blommor andra mer grönsaker. Hoppas detta kan bli en tradition.

Semester ♥️

Börjat med att flexa ut idag fredag, hade lätt kunnat fylla även denna dag med bland annat schemaläggning. Men nu fick det bli en ledig dag istället. Schemat finns kvar i augusti när jag börjar igen.

Idag har vi vart en tur till Skåne med lastbil. Stefan har kört snickerimaskiner till Tomelilla och hämtat hem virke. Själv har jag bara vart med som sällskap.

Varierande utsikt genom en vindruta mest hela dagen. Vad gör jag inte för att få umgås med mannen i mitt liv♥️

Igår umgicks jag med en av de allra bästa arbetskamraterna jag haft. Satt ute i hennes trädgård och pratade om ditt o datt mest om gamla kollegor och hur det är med dem. Hon bor i ett bostadsområde i Nol men har mer problem med rådjur som äter upp det mesta som odlas. Peppar peppar men hittills har vi här i skogen inte haft de problemen. Kanske finns det mer annat här omkring som är godare.

Nu blommar rosorna i min flaggstångrabatt så fint.

Det växer bra i värmen när man har möjlighet att vattna. Som tur är har vi en brunn som levererar.

På söndag ska vi ha trädgårdsvandring i byn. Ska bli spännande att se vad de andra odlar. I morgon ska jag fixa till det lite, vill ju inte visa upp den värsta oordningen🤗

En vecka till semester

Om jag har tur blir det en lugn vecka och kanske jag kan flexa ut fredag, hoppas.

En stressig men ändå fin vecka. Bad både i Gärdsjön med Peter och havet, Lyckorna i Ljungskile med bästa föredetta arbetskamraten.

Hunnit koka årets rabarberchutney och sila upp ännu en omgång fläder/rabarbersaft. Funderar på om det ska bli ett par flaskor rosensaft också.

I går kväll var vi på Kajskul 8 på musik quiz med Åsa o Peter. Så härligt att kunna gå ut på lokal igen. Men någonstans där finns ändå tanken borde vi fortsatt med de strängare restriktionerna?

Idag har det regnat och jag har roat mig med att baka bullar. Sedan blev det fika med ett par grannar. Nu soffhäng framför tv.n.

Lite mer bilder från veckan.

Sunnasjön
Veckans bukett från trädgården

Igår fick vi ett tråkigt besked, en av våra kusinerna har dött. Claes hade autism och bodde på ett boende i Mellerud. Orsaken tarmcancer. Mycket tankar idag, har han kunnat uttrycka hur han mått så han fått hjälp? Begravningen kommer att bli först nästa sommar. ♥️