Vinterns första snö

Ja inte blev det mycke men lite ljusare blev det och soligt o kallt.

Har semester idag, så skönt. En runda i Alingsås och sedan hämta barnbarnen och mysa med dem. Garnering av pepparkakshus o julpyntat

Inte lätt att få bilder på Pelle, han gör miner så fort kameran kommer fram?

I veckan har det vart besök hos frissan och börjat förbereda för advent.

I morgon blir det glögg med goda vänner.

V47

Ännu en vecka närmare jul. Förra helgen fick jag hjälp av Pelle att plocka mossa o pynta trappen. Så mysigt att få hjälp och fint blev det.

Sedan har veckan rullat på. På torsdag kväll var vi i Göteborg o lyssnade på Pigge Werkelin, inspirerande att höra om att gå vidare när det värsta har hänt. Ens egna problem blir så små i jämförelse med någon som mist hela sin familj.

Nu är det hög tid att förbereda för advent. Idag tänker jag få till lite ordning i vardagsrummet. Bort med det sista från fasterns lägenhet. Vore skönt att få upp vintergardinerna o ljusstakarna också, får se vad jag hinner o orkar. Måste hinna ut en stund också för att samla energi i dagsljus.

Igår var jag på kranskurs i Kilanda med Viola från Bara blomster. Så kul att se vad alla fick ihop. Så olika trots att alla hade tillgång till samma material. Det fanns möjlighet att göra med torkat material eller en julkrans till dörren. Jag valde att göra med torkat material.

Veckans bästa var onsdag kväll hos min före detta arbetskamrat Karin. En fantastisk kvinna som jag haft förmånen att arbeta med i många år. Att hon bjöd på fantastiskt god mat gjorde ju inte kvällen sämre.

Har även hunnit med besök hos båda fastrarna i veckan. Båda kändes pigga o nöjda och det känns ju alltid bra.

Igår kväll träffade vi bästa matlagningsgänget och bjöds på en italiensk meny. Gott o trevligt som alltid i detta sällskap. För 36 år sedan startade vi med en matlagnings studiecirkel som övergått till att vi träffas och umgås äter o dricker gott.

Avslutar dagens inlägg med denna bild från julmarknaden på Falkängen ?

Falkängen

Idag har vi vart på julmarknad på Falkängen Hällekis. Så mysigt o trevligt. Blev lite inköp, en klänning tillverkad av ekologisk hampa, så nöjd med det köpet. Sedan blev det en ängel, inlagd sill o lite småsaker. Köpte även garn till vantar.

Fika på Café Nordpolen i Vara och mat på Kinnekullegården. En mysig dag med goda grannar. Tack Janne o Lotta för idag.

I går kväll var vi på Harrys i Alingsås med Ann o Magnus. Gott o trevligt.

Annars är väl veckan inget jag kommer att minnas med glädje. I tisdags kom beslutet vi väntat på sedan i juni. Bemanningsenheten i nuvarande form läggs ned. Vad det ska bli för oss på kontoret vet vi fortfarande inget om. Någon form av omplacering antar vi men vad?

Samma dag hade vi bokat en utekväll med LRF, Lorensbergsteatern o föreställningen Vardagsmat med Claes Eriksson. Lite trött efter dagens anspänning men det blev trevligt i alla fall.

På väg till Göteborg kom det upp felmeddelande på min bil. Vi tog oss i varje fall hem. Dagen efter ringde Stefan till verkstaden som trodde att det beror på ett fel på höljet till batterierna som Audi ska åtgärda men vi inte fått tid för trots två försök att beställa tid. Han blev hänvisad till en annan verkstad i Vänersborg där de kan ta in bilen först i januari eller februari. De hänvisade tillbaka till Alingsås för att avläsa felkoden då de inte trodde att det berodde på batterihöljet. Alingsås har inte tid att göra detta förrän i januari. Kanske att de kan kolla på det snabbare om vi kör upp bilen så den finns på plats om de får en lucka. Suck, läget just nu, minst två månader utan min bil. Det känns för j…ligt. Fortsättning följer.

Tur i oturen Peter har en ny bil på gång så troligen kan jag låna hans gamla från och med fredag i nästa vecka.

I morgon ska jag ta en tur till skogen o hämta hem lite mossa o annat att pynta med i första hand på utetrappan. Nu blir det en stund i spabadet innan sängen.