Det går framåt.

Det går framåt med renoveringen av tak o panel på huset. I dag har takkupan fått klart sina nya kläder och ställningen är riven. För den som ev undrar ska det bli nya fönster så småningom. Målningen får vänta till våren och resten av väggen på framsidan kommer också så småningom. Först ska det grävas en del och så kommer det att bli en ny veranda. På eftermiddagen började de riva av klädseln på baksidan. Det kommer att bli så fint till slut men det får lov att ta tid.
När baksidan är klar blir det troligen ett långt uppehåll för Markus, Camillas o Pelles hus. Så för alla er som har undrat vi har ingen bråska.
IMG_9807

IMG_9808

IMG_9810

IMG_9812

Helgen som gått

Ja ha så var den långlediga helgen slut. Sovmorgon i tre dagar och lite nyttigt och mycket trevligt. Fredagen var det inhandling av helgens mat, lite fönsterputs och städning. På kvällen var det spinning och hämta hem mannen som vart ute på wiskyprovning.
Spinning satt i kroppen när jag vaknade på lördag morgon, måste betyda att jag kämpade väl. På förmiddagen tog jag en snabbtur till Lerum för att kolla efter en jacka, enligt Lindex på nätet skulle det finnas två i min storlek. Men inte, fick åka hem tomhänt. Sedan kom Pelle, hans föräldrar och Andreas. Det blev lunch och sedan försvann M, C o S till friggebodsbygget och jag fick passa Pelle, världens sötaste lilla barnbarn. Han passade på att sova och jag hann både stryka gardiner och fixa till mig för kvällens nöjen. Stefan Andersson på Tjolöholm med grannarna.
I dag har vi haft lång sovmorgon och sedan lite tvätt och pyssel på utsidan. Det varnas ju för storm så det är bäst att få in det som är löst. På eftermiddagen blev det en tur till fastern för att lämna av lite saker och sedan träff med ”korv och mostestargänget” i Kungälv. Gott och trevligt.
Avslutar inlägget med lite bilder från i fredags. Domherrarna har redan hittat fram ur skogen och sedan lite bokskog från Kilanda.IMG_9777

IMG_9780

IMG_9785

IMG_9788

IMG_9792

IMG_9795

IMG_9799

Höst

I dag är det regnigt och det verkar som det ska hålla i sig ett tag. Vill ha mer sådan här höst, konstigt aldrig blir man nöjd.IMG_9625

Är så jäkla trött efter helgjobbet, eller vad det nu är som gör mig så trött? Efter läkarbesök och en massa prover vet jag lika lite som innan. Några prover var bra och andra lite mindre bra. Verkar i alla fall som om doktorn anser att jag ska vara nöjd tillsvidare. Ska ta om ett prov om två månader är enda beskedet. Senaste brevet från henne. ”Hej, leverprovet var normalt” Himla skönt men varför mår jag som jag gör? Dax och ringa vårdcentralen och försöka få en tid igen.
Nu har vi i alla fall beställt en veckas vintersolsemester så nu finns det något att se fram emot.
Sedan har vi ju en hel massa annat trevligt planerat framöver så livet är allt bra gott ändå.
I dag blir det tandläkarn och sedan Ullared med fastern. Hoppas nu att det inte är allt för mycket folk där.
Ut och kolla bilen, olja o spolarvätska kan jag ju i alla fall fixa med själv.

Lights in Alingsås 2013

Passade på att åka till Alingsås och handla förra måndagkvällen. Kameran och stativet var med och så blev det en promenad för att kolla in årets ljussättning. Kan inte säga att jag var så imponerad, har sett bättre varianter tidigare år. Ska dock erkänna att jag fuskade lite och såg inte allt. Med kamera och stativ på axeln känner man sig helt rätt, vi är många med samma intresse. Pratade lite med några foto-tokar från Göteborg.
Bra eller dåligt, Lights in Alingsås hör numera till hösttraditionen.

IMG_9744

IMG_9745

IMG_9746

IMG_9766

IMG_9767
Barnens Ljus i Alingsås.
Passade på att leka lite med lång slutartid och zoomen, ett av resultaten ser ni på sista bilden.

IMG_9749

IMG_9750

Andreas ”finbilar”

En Pontiac från 48 och en Nissan Bluebird från 86.
Pontiacen med okänd historia. Nissan har däremot en känd historia. Vunnen på en fototävling 1986 av Kenneth Johansson i Mölndal. Endast sommarkörd och har stått avställd de sista åren. Den har gått ca 6500 mil. Besiktades för en vecka sedan och enda anmärkningen var tutan.

IMG_9682

IMG_9687

IMG_9702

IMG_9710

IMG_9725

Fototriss 234 ”Så här ser det ut där jag är”

Längesedan jag bloggade senast och ännu längre sedan jag fototrissade
Vilka härliga höstfärger vi har. Hälsade på sjuka sonen en stund i dag och passade på att fotografera lite. Tycker att det blev lite häftigt med den gula åkersenapen och lönnarnas höstgula färg.
IMG_9721

IMG_9679

IMG_9680
Detta blogginlägg är mitt bidrag till veckans fototriss, för fler höstrapporter besök Fototriss